Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Eleştirilen Selçuk istikrar abidesi

Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, Süper Lig'de "İstikrar Abidesi" olmaya devam ediyor. Bu sezon çok eleştirilen hatta ıslıklanan Selçuk'la ilgili bir araştırma yaptım. Gördüğüm tablo Selçuk'un eleştirileri hak etmediğini gösteriyor.
Galatasaray'da üçüncü sezonunu yaşayan Selçuk, lig, Avrupa, Kupa üçgeninde (Erciyes maçını katarsak) toplamda 127 maça çıkmış olacak.. Doğru yaşamayan, kendine iyi bakmayan ve sık sakatlanan oyuncular asla böyle bir istikrarı tutturamaz. Rakamlar Selçuk'un mükemmel bir profesyonel olduğunu gösteriyor.
Formasını çıkaracak kadar eleştirilerden bunalan Selçuk İnan bu sezon (Erciyes maçı hariç) oynadığı 44 maçta 9 gol attı, 5 asist yaptı, 14 gole de etki etti.. Ve o Selçuk şu an ligin en çok pas yapan oyuncuları arasında (Erciyes maçı hariç) 1267 pasla liderlik koltuğunda oturuyor. Selçuk'un bu alanda son 5 yılına baktığımızda bu sezonla birlikte 4 birinciliği, 1 ikinciliği bulunuyor.
Selçuk bu istikrarıyla kendi mevkiinde görev yapan Xavi, İniesta, Lampard, Pirlo, Modric, Arteta, Carrick gibi ünlüleri geride bırakıyor.
Halk arasında, "Yiğidi öldür ama hakkını ver" diye bir söz vardır. Selçuk İnan'ın hakkını verirken başarısının temelinde iyi dinlenmenin yattığını görürüz. Nasıl mı? Uzmanlar, öğlen uykularının insan ömrünü arttırdığına dikkat çekiyor. Selçuk da tam bir uyku küpü.. G.Saray kaptanı yıllardır 14.00 ile 16.00 arasında hep uyuyor. Bu düzen Selçuk'un saha içinde zinde kalmasını ve çok koşmasını sağlıyor. Selçuk'u eleştirenler elini vicdanına koysun..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA