Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İstanbul doğumlu Hagi, Alex, Baros!

Altınordu kulübü 18-20 Nisan tarihlerinde İzmir'de U12 Cup'un ikincisini düzenlemişti. Turnuvaya Altınordu, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon, Hoffenheim, Fortuna Düsseldorf, Hagi Futbol Akademisi, Twente, Brondby takımları katıldı. Bunu neden yazdım?
Altınordu Başkanı Mehmet Özkan geçen Cumartesi İstanbul'da medya mensuplarıyla sohbetli kahvaltı yaptı. Başkan Özkan İzmir'deki turnuvada Hagi ile arasında geçen bir diyaloğu anlattı. Hagi anlatmış: "Oğlum İanis'in odasında dev bir G.Saray bayrağı asılı duruyor. İanis bana 'bir gün G.Saray'da mutlaka oynayacağım' dedi."
G.Saraylıların yüreklerinde hala "I Love You Hagi" diye yaşattıkları Hagi'nin oğlu İanis Hagi 22 Ekim 1998 İstanbul doğumlu.. Ben bir ülkede doğan çocukların doğrundan o ülkenin vatandaşı olduklarını düşünüyorum. Çünkü bu uygulama Amerika'da var. Ve; Türkiye'de tanınmış birçok ünlü çocukları Amerikan vatandaşı olsun diye dışarıda doğum yapıyor.
G.Saray yönetimi Hagi'nin oğlu İanis'e çifte vatandaşlık adına pasaport çıkarmayı düşünmeli.. Romanya U16 Milli Takımı'nda oynayan İanis Hagi bir gün "Mutlaka formasını giyeceğim" dediği G.Saray'a gelirse "Yabancı oyuncu" muamelesi görmez.. İanis Hagi gibi Türkiye'de birçok ünlü futbolcunun çocukları İstanbul doğumlu. İşte örnekler..
1995-96 sezonunda G.Saray'da 27 maça çıkan, 15 gol atan Türkiye Kupası'nı kazanan Dean Saunders'ın oğlu Callum da 26 Eylül 1995 İstanbul doğumlu.. Bu sezon altyapıda 30 gol atan Callum babası gibi İngiltere'de santrfor oynuyor ve birçok kulübün takibinde bulunuyor. F.Bahçe'nin efsane kaptanı Alex'in oğlu Felipe de Souza 4 Temmuz 2010, G.Saray'da gol kralı olan Milan Baros'un 1 Ekim 2009 doğumlu oğlu Patrik Baros da İstanbul doğumlu.. Hatırlatayım; halk arasında, "Armut dibine düşermiş" diye bir atasözü var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA