Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sneijder Pirlo oldu

Roberto Carlos'un Sivas'ı G.Saray'a karşı, "Ya sen kazan ya ben kazanayım" felsefesiyle oynayınca keyifli, bol pozisyonlu, çekişmeli, tempolu ve mücadele kalitesi yüksek bir oyun izledik.
Galatasaraylı futbolcuların Sivas'a karşı motive olmalarının, coşkulu, diri, istekli, iştahlı oynamalarının temelinde Başkan Ünal Aysal'a verdikleri, "İyi oyun ve 3 puan" sözü etkili olmuştur.
Prandelli, G.Saray'ı hazırlık döneminde 4-2-3-1 düzeninde oynattı. Sonra sistem 4-3-3'e döndü. Sivas maçındaki 3-5-2 sistemi maç kazandı. Sahadaki diziliş şaşırtıcıydı. İtalya Milli Takımı Uruguay'a karşı 1-0 kaybettiği maçta 3-5-2 oynamıştı. Savunmanın göbeğinde Bonucci vardı. Bu görevi Melo yaparken sağında Chedjou, solunda Semih oynadı. Teknik yönü güçlü Melo ile Prandelli belli ki topun savunmadan oyuna isabetli girmesini istiyor. Melo riskli oynamadığı sürece sorun olmaz.
Gelelim Prandelli'nin şaşırtan ilginç tercihine...
Hollanda Milli Takım hocalarının bile aklına düşürmediği bir fikri Prandelli, Sneijder'i ön libero oynatarak uyguladı. Selçuk-
Melo ikilisinden hücuma isabetli ve etkili paslar çıkmadığı için İtalyan hoca Sneijder'den "Pirlo" yaratmayı düşünüyor.
Sneijder çok koştu öne doğru etkili ve isabetli paslar attı. Uygulamaya itirazım yok da Sneijder her maç Pirlo gibi istikrarlı oynar mı?
Kazanırken 3-5-2 sisteminde ne gibi zaaflar yaşandığını da görmek gerekir.
3-5-2 güzel ama riskli bir sistem. Eğer geniş alanda oynar geriye hücumdan çabuk dönemezseniz rakibe ciddi pozisyonlar verirsiniz. Sivas bu pozisyonları fazlasıyla buldu ama Aatif-Utaka ikilisi beceriksizdi. 3-5-2 sisteminde beşlinin kenar oyuncuları hızlı olmalı.
Mancini geçen yıl analiz ekibine şöyle demiş: "Ligin ikinci yarısında 3-5-2 oynayacağım.
Sol tarafa hızlı bir adam bulun" demişti. O adam Brezilya'da en iyi sol bek seçilen Telles oldu. Ama Mancini 3-5-2 oynamadı.
Prandelli sistemde ısrar edecekse beşlinin solunda Telles sağında Tarık olmalı. Ayrıca bölgeler arası uzaklıklar daraltılmalı. 3-5-2'de G.Saray pozisyonlar vererek belki Sivas'ı yendi. Uyarırım; Arsenal, Sivas'ın yakaladığı pozisyonları affetmez. Prandelli'ye atıfta bulunacağım çok sevdiğim bir söz şöyle der: "Yanılmış olmayı asla kabul edemeyenler, en sık yanılanlardır." Skor avantajını eline geçirdikten sonra oyunu tutmayı ve 4'lü savunmaya geçmeyi düşünmemek Prandelli'nin bir zaafıydı. Umarım bu üç puan, "Eğri gemi doğru sefer" değildir...

Umarım kazanılan bu üç puan, "Eğri gemi, doğru sefer" değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA