Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

'Rahat eler' diyemem

G.Saray'ın çok iyi bir orta sahası ve forveti olmasına rağmen savunması kötü. Bu yüzden her maçta 3-4 gol atacakmış gibi oynamalı

Galatasaray'ın maçları bana sorarsanız dünyanın en iddiaya sığmaz maçları. Bugün Galatasaray'ın yenemeyeceği takım yok ama yenilmeyeceği takım da yok. Markus Merk başta olmak üzere Almanlar, Galatasaray'ın yüzde yüz favori olduğunu söylüyorlar. Benim için Galatasaray'ın yüzde yüz favori olduğu hiçbir maç yok. "Galatasaray bu Schalke'yi rahat eler" diyemem.
Galatasaray'ın çok iyi bir orta sahası, forveti olmasına rağmen çok kötü bir savunması var.
Bunların nasıl oynayacağı da belli değil.
Yani Galatasaray'ın önünde de berbat bir Schalke olmasına karşılık, Galatasaray'ın savunmasının ve kalecisinin ne zaman hangi golü yiyeceği belli olmuyor.
Onun için Galatasaray her maçta 3-4 tane gol atacakmış gibi oynamak zorunda çünkü o savunma her an gol yiyebilir. Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda 1461 Trabzon'a elendiği unutulmasın.
Aşağı yukarı canlı bir örneği Trabzonspor-
Fenerbahçe maçında yaşadık. Trabzonspor neler kaçırdı, ondan sonra ne olmadık goller yedi ve maç birden 3-0 Fenerbahçe lehine sonuçlandı.

G.SARAY'I KURTARAN ADAM; DROGBA
Galatasaray, Drogba ve Sneijder'i Türkiye şampiyonu olmak için almadı. Galatasaray'ın kadrosu Türkiye Ligi'nde şampiyon olmak için yeterli. İkisi de bu maçlar için alındı. Afrika Kupası'ndan gelmiş bir Drogba'nın Schalke maçında oynamaması söz konusu olamaz. Drogba oynamalı.
Drogba oynadığı zaman Galatasaray takımının içinde çok önemli bir eksiği kapadığını hepimiz gördük. 1-Lider vasıflı bir oyuncu. 2-Drogba, Galatasaray'ın oyununu hızlandırarak tek pasla hızlı hücuma çıkmasını sağladı.
Galatasaray'ı öldüren, bezdiren geride vakit harcatan yan paslardan kurtaran adam oldu. Schalke de İstanbul'a deplasmana geliyor, beraberliğe razı olacak, bakacak ki Galatasaray takımı kendi sahasında 27 pas yapmaya meraklı 'Gitmeyin üzerlerine.
Bırakın oynasınlar' diyecek teknik direktörü.
Ondan sonra da istatistikler 'Top yüzde 60 Galatasaray'da, Selçuk 370 tane doğru pas verdi.
Semih 760 tane doğru pas verdi' diye yazacak. Biz de Galatasaray'ın iyi olduğunu zannedeceğiz. İşte Drogba bunun önündeki adam, Sneijder de aşağı yukarı aynı.
Yani oyun eğer Schalke'nin yarı sahasında oynanacaksa bunu sağlayacak adam Drogba'dır. Yoksa Fatih Terim oyunun yüzde seksenini G.Saray'ın yarı sahasında oynatır. Ondan sonra da ne olacağı belli olmaz.

TERİM TAKINTILARINDAN VAZGEÇMELİ

Terim'in Schalke maçında bir avantajı var, o da yabancı kontenjan sıkıntısı yok. İstediği herkesi oynatabilir. Bu durum Terim'e daha güçlü takım yapma fırsatı veriyor. Ama takıntılarından vazgeçmesi lazım. Sağ bek Eboue, sol bek Riera Galatasaray savunmasının zaafı. Çünkü ikisi de ileri gittiklerinde geriye dönemiyorlar. Terim'in bunları iyi düşünmesi lazım. Yekta'nın yerine Felipe Melo'yu oynatacak gibi görünüyor.
ÖZGE AYDIN- sabah.com.tr


YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA