Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Burak sezonun en iyi topunu oynadı

Ama skor G.Saray aleyhine olsa tribünler yine ona destek verir miydi?

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'ı rahat yendi.
Mancini'nin kadro seçimini ve Galatasaray'ı nasıl buldunuz?
Mancini'nin
sahaya çıkardığı kadroda yadırgadığım tek şey, Riera-Dany tercihi oldu. Niye böyle bir değişiklik yapma gereği duydu bilemiyorum ama Galatasaray antrenmanlarının başında olan o. Bir performans farklılığı gördü ki böyle bir tercih yaptı.
Karşılaşmayı izlerken anladığım kadarıyla Mancini sağ bekte Eboue ve önünde Bruma ile tek kanatlı bir hücum düşünmüş. Sol kanattan hücumu fazla düşünmemiş. Dany'nin savunma yanı Riera'ya göre daha güçlü.
Riera hücum yanı güçlü bir sol bek.
Savunması daha güçlü Dany'yi tercih ederek 'Sol tarafla pek fazla ilişkim yok' diye düşünmüş.
Futbol birinci devre tatmin ediciydi, hoştu. Erken gelen golle seyirci de coşunca tribün-takım birliği de sağlandı. Yani o goller olmasaydı ve Burak kaçırdığı golleri gene kaçırsaydı o tribünler Burak'a moral alkışları mı yaparlardı yoksa 'Burak dışarı' diye mi bağırırlardı, bilemiyorum. Bu sene G.Saray'daki en iyi maçını oynadı Burak Yılmaz. Takımın en iyilerinden bir tanesiydi. Gol pozisyonlarında sadece talihsizdi.

MANCİNİ İLE DE DEĞİŞMEDİ
İkinci yarıdaki Galatasaray garip bir şekilde korkak, oyunu öldürmeye uğraşan bir takımdı.
Orta sahayı rakibe bırakarak çekilmenin adı savunma yapmak değil. Onun adı 'belayı davet etmek.' Terim zamanında da bu böyleydi, Mancini ile de değişen bir şey yok.
Savunmanın nasıl yapıldığını ilk yarıda hücum presle gösterdi Galatasaray. Rakip sahada başlayacaksın savunmaya, topa orada basmaya başlayacaksın. İkinci yarıda bir baktık kendi 18'ine kadar herkes geriye koşuyor 10 kişi. Kopenhaglı oyuncular bomboş geliyorlar, ellerini kollarını sallaya sallaya.

BÖYLE BİR SAVUNMA OLMAZ

Böyle bir savunma olamaz. Ve ikinci devre bir gol rekoru beklerken bir de gol yedi Galatasaray. Ve o gol de bağıra bağıra geldi. Kenardaki onca insan, teknik heyet bunu görmez mi? Tekrar ediyorum; bu Roberto Mancini'ye has bir durum değil, Fatih Terim zamanında da bu böyleydi.

***

SNEİJDER İYİ AMA SELÇUK'A DA İHTİYAÇ VAR
Sneijder'in yükselişi devam ediyor. Bu maçta da Hollandalı yıldız boş geçmedi ve bir de gol attı.
Sneijder, Galatasaray'a geldiğinden bu yana en başarılı maçını oynadı. Yani benim için notu 3'ten 5'e çıktı bu maçta, fazla değil. Çünkü gene maçın büyük bir bölümünde istatistik dolduran sahte koşular yaptı. Galatasaray'ın iyi oynadığı ilk yarı 45 dakika boyunca girdiği ikili mücadele sayısı bir. Ama her topun 10 metre ötesinden koşardı. 10 metre mesafede. Basarak değil, mücadeleye girerek değil ama dediğim gibi Galatasaray'a geldiğinden bu yana ilk defa 5 puan verdim ona. O güne kadar ki notlarım hep kırıktı, inşallah bu bir artış olur. Çünkü dediğim gibi eğer biz Juventus ve Real'den birini, hangisi olursa geçip Şampiyonlar Ligi'ne devam edeceksek çok iyi oynayan Sneijder'e ihtiyacımız var ve de çok iyi oynayan Selçuk'a ihtiyacımız var. Selçuk hala oyunda yok.
Bazı yorumlar okuyorum 'Efendim Sneijder geldi, Selçuk bozuldu.' Eğer böyle bir şey varsa benim aklım hayalim almıyor. Çünkü Sneijder'le Selçuk'un maçtaki görevleri çok farklı. Yani takıma bir kaleci gelince santrfor bozuldu gibi bir şey bu.
Ama bu bile varsa eğer Mancini'nin bunu çözmesi lazım.. Avrupa'da eğer Juventus ve Real Madrid'den birinin yerine Şampiyonlar Ligi'ne devam etmek istiyorsan mükemmel Selçuk İnan'a ihtiyaç var. Bunu çözmeleri lazım.

EDİTÖR: ÖZGE AYDIN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA