Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tugay'a soruyorum: “Sen ne işe yarıyorsun?”

Mancini, 'Takımı tanıdım' diyene kadar; bir numaralı günahkâr Tugay'dır

Sivasspor maçında Drogba yedek kalırken Mancini, Burak ve Umut ikilisini tercih etti...
Mancini, geldiğinden beri ilk defa aklı başında bir takım çıkardı sahaya ve bu takım gayet de iyi oynuyordu. En başta Eboue... Kendisini bir maçta dahi forvet oynatmayan Terim'e, 'Beni forvet oynatmayarak neler kaybettirdin G.Saray'a!' der gibiydi. Öyle bir sağ açık... G.Saray'da Arda gittiğinden bu yana, hiçbir açık oyuncusu Eboue'nin o 20 dakikadaki performansını göstermedi.
Maçın sonunda; Mancini'nin çok ilginç bir lafı var, altı çizilmesi gereken ve yüzde 100 haklı... "Ben sihirbaz değilim. Ben takımı tanımıyorum. Takımı tanımam zaman alır" diyor.
Bunu söylerken sanırım kast ettiği, sarı kart gördükten sonra Dany'yi oyundan almaması...
Ersun Yanal, Caner'i 44. dakikada nasıl oyundan aldı? Bir dakika vardı oyunun bitmesine... Caner gibi bir adamı, F.Bahçe'nin en iyi adamlarından birini oyundan aldı. Çünkü Ersun, Caner'in kırmızı kart göreceğini biliyordu. Mancini, Dany'nin kırmızı kart göreceğini bilmez ama yanında Tugay oturuyor; Tugay da bilmiyorsa orada niye oturuyor?
G.Saray'da Mancini, 'Ben bu takımı artık tanıdım' diyene kadar; bir numaralı günahkâr Tugay'dır. Teknik direktörün yanında çuval gibi oturulmaz. Oturursan çuval gibi de kalırsın...
Takımı tanımadığını bas bas bağıran bir hoca var. Sen orada demiyorsun ki; 'Dany canlı bombadır. Aman ha! Şimdi on kişi kalabiliriz.' Değişiklik sorunu da yok. Yani orayı kapatmak için gerçekleştirebileceğin bir sürü olasılık var. Galatasaray, Dany'ye mahkum değil. Ama ben Tugay kardeşime soruyorum: Sen bu işe de yaramıyorsan, hangi işe yarıyorsun?

NE GELDİYSE İKİSİNDEN GELDİ
Burak ve Umut ile doğru bir başlangıç yaptı. Drogba'yı kesmesi doğru... Ben kesin söylüyorum Drogba'yı oynatmam. G.Saray'ın başına ne geldiyse Drogba ve Sneijder geldikten sonra geldi. Bu ikisi G.Saray'ı perişan ettiler.

DROGBA F.BAHÇE'YE 'ÇARE' OLDU!
Sneijder sahte de olsa
koşuyor, işe yaramayan koşular yapıyor, Drogba onu da yapmıyor. Drogba'nın koştuğu falan yok. Hiçbir topa atak yapmıyor, hiçbir topu istemiyor, devamlı rakibin arkasında ayağına top bekliyor! Yani olabilecek en kötü futbolu oynuyor.
Çare Drogba!! Fenerbahçe'nin çaresi oldu Drogba!.. Galatasaray'ı çökertmek için Aziz Yıldırım yapsaydı bu transferleri, utanır, yapmazdı. 'Bu kadarı fazla' derdi. Bunlar geldiğinden beri Galatasaray'ın burnu çöpten çıkmadı.
Ünal Aysal'ın bir çiftliği var, çiftliğinde Drogba'sı var, çiftliğinde Sneijder'i var. İşte Galatasaray bu hale gelir.
Drogba egoist, kendinden başka hiç kimseyi adam yerine koymayan ama seyirciyi tavlamayı çok iyi bilen, şovları çok iyi yapan bir kişi...
Bakın Drogba oynadığı zaman Galatasaray'ın futboluna... Top kimin ayağındaysa kaleciden başlayarak, Drogba'yı aramaya başlıyorlar. Galatasaray savunulması en kolay takım, Drogba oynadığı zaman... Rakip takımda, Drogba'yı marke eden en rahat oyuncudur.

BİRDAHAKİ PENALTIDA ISLIKL ANIR
G.Saray'ın ikinci penaltısında Drogba, Selçuk'a bakmadan topu aldı ve penaltı noktasına koydu. Çok da kötü bir vuruş yaptı.
Galatasaraylı arkadaşlarımla maçı seyrediyoruz. Drogba'yı topun başında gördüğüm zaman, "İnşallah bunu da kaçırır da bundan da kurtuluruz" dedim. Maçı birlikte seyrettiğim Galatasaraylı arkadaşlarım çok sinirlendiler böyle deyince...
Melo, dünyanın en kötü penaltıcısıydı. Nihayet kaçırdı. Melo'dan kurtulduk. Bu egoist adamdan da tahmin ediyorum artık kurtulduk... Bir daha penaltı olduğunda oraya gidemez; çünkü ıslıklanır. Bu kötü ultrAslan bile ıslıklar onu...

ÖZKAHYA İPİN UCUNU KAÇIRDI
Galatasaray'ın, Sivas'ı 2-1 mağlup ettiği maçta hakem Halis Özkahya verdiği kararlarla ön plana çıktı. 11 sarı, 4 kırmızı gösterdi, 2 de penaltı kararı verdi. Özkahya'nın yönetimini ve verdiği kararları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Halis Özkahya şaşkındı. Haliyle tavrıyla seyirciye, güven vermedi. Vücut dilinden, verdiği kararlara kendisinin de güvenmediği anlaşılıyordu...
Mesela Ümit'in ikinci kartı, doğru denilebilir. Ama Türkiye'de benzeri yüzlerce, binlerce hareket faul bile verilmeden geçiştiriliyor. Sen orada bir Sivaslı oyuncuyu atıyorsun! Niye? Kafanda 'Bir G.Saraylıyı attım, bir de Sivaslı atayım da başım fazla derde girmesin, dengeyi sağlayayım' düşüncesi var.
Böyle olduğu zaman, ipin ucu kaçıyor. Yanlışı yanlışla düzeltmek olmaz ama bizim hakemlerimiz, hata yaptıklarını düşündükleri andan itibaren oyunun hakimiyetini ellerinden kaçırıyorlar. Özkahya, böyle bir örnekti.

GERÇEK FB TV YAYINCI KURULUŞ
Maçın spikeri, Eboue'nin dudağının açıldığı pozisyonda "Eboue, Eren'in dirseğine çarptı" dedi!
Türkiye'nin sıkıntısı, yayıncı kuruluştan geliyor. Gerçek Fenerbahçe Televizyonu olarak görevlerini, harika yapıyorlar. Burak'ın golü öncesi o faul verilebilir de verilmeyebilir de... 'Bir faul verilmedi de arkasından gol oldu' diye o golü, o faule bağlamak!..
Hangi maç olursa olsun; bir tane maç getirin bana, ben size 40 tane hakem hatası gösteririm. 40!.. Ama G.Saray golü olunca... F.Bahçe öyle bir golü atmış olsaydı ki attı, bu sene var öyle golleri... Hangisi tartışılıyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA