Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir puan Bilic'ten hediye

Derbide Fenerbahçe eksik olduğu dakikalarda bile daha baskılı ve daha istekli göründü.
Yorumunuz nedir?
Maçı, F.Bahçe'ye hediye eden Bilic... Hiç lamı cimi yok. Türkiye'deki bütün antrenörler; bunların içinde Fatih Terim de var, bunların içinde F.Bahçe'nin kupa ve ligde oynadığı bütün takımların hocaları da var, istisnası yok, bunların hepsi F.Bahçe'nin adına mağlup oluyorlar. Yani, sahaya yenik çıkıyorlar.
Bir bireysel mücadele, bir de takım mücadelesi yapıyorsunuz. Kazanma taktiğinizi neye göre yaparsınız?
Rakibin bir yanı zayıf, bir yanı kuvvetliyse... Boksta; diyelim ki sol tarafı zayıf... Solundan mı yüklenirsiniz; kuvvetli olduğu sağından mı yüklenirsiniz?
Savaşta, düşmanın zayıf olduğu solundan mı saldırırsınız; kuvvetli olduğu sağından mı saldırırsınız; kazanmak istiyorsanız!
Çok basit bir taktik bu...

F.BAHÇE'DEN KORKUYORLAR
Ama Fatih Terim dahil Türkiye'deki bütün hocalar, F.Bahçe korkusundan maçı kendi sahalarında oynuyorlar.
Yan toplar, yan toplar, kaleciye paslar, yan toplar, yan toplar... F.Bahçe maçını, F.Bahçe'nin sahasında oynayacaksın. Çünkü Fener, tonla hata yapan bir savunmaya sahip... Pres yaptığın zaman, Fener savunması top çıkaramaz. İki toptan birini çıkaramaz; kaparsın.

BİLİC BİRAZ YÜREKLİ OLSA...

Bu gerçeği, nasıl oluyor da 'Ben antrenörüm' diyen bir adam göremiyor; ben inanamıyorum. Korku bu kadar mı yüreklerini dağlamış, gözlerini kör etmiş bu adamların...
F.Bahçe bugün 9 puan farkla öndeyse, rakiplerinin korkaklığından...
F.Bahçe, 9 puan önde olacak bir futbol oynamıyor.
F.Bahçe 10 kişi... Sen iki dakikada iki gol atıp, devreyi de önde bitirmişsin. Adamları moral bakımından yıkmışsın. Bilic yürekli olsaydı, o maç 5'e, 6'ya giderdi. Yani Bilic yesin içsin, dua etsin ki ediyordur adım gibi eminim; maç 3-3 bitti. Dünden razıydı Bilic... Birinci devre 3-2 bitmiş; rakip 10 kişiyken devre arasında Bilic'e '3-3'e razı mısın?' diye sorsalar;'Razıyım' der, takımı yükler, Ümraniye'ye götürürdü! Böyle olunca da F.Bahçe 9 puanı, 18 puana çıkarır; rahat rahat şampiyon olur.
Çünkü herkes F.Bahçe'ye puanları ikram ediyor.

***
ÇAKIR'IN TÜM KARTLARI DOĞRU

F.Bahçe-Beşiktaş derbisine, hakem Cüneyt Çakır'ın kararları damga vurdu. Çakır iki cepheden de eleştiriler aldı.
Siz verdiği kararlar için neler söyleyeceksiniz? Maça etkisi ne kadardı?
Cüneyt Çakır'ın performansını genel anlamı ile iyi buldum. Çakır eleştiriliyor ama çaldığı düdüklerde ve gösterdiği kartlarda yanlışlık olduğunu düşünmüyorum. Çakır'ın yanlışı, son 20 dakikadaki yorumuydu.
Bu yorum:
1- F.Bahçe mağlup durumdaydı.
Oyunu Beşiktaş yarı sahasına aktaracak yorumlar yaptı ve F.Bahçe'yi daha fazla yıpratacak yorumlardan da çekindi.
2- 'Maçın berabere bitmesini istiyor' havasında olduğu izlenimi yarattı. Son dakikalarda yanlışı; çalmadığı düdükler, göstermediği kartlar ve de ikili mücadelelerdeki tercihlerinin F.Bahçe lehinde olmasıydı.

NECİP'İN KARTI DOĞRU

Necip'in gördüğü kırmızı kart maçın kırılma anı gibiydi. Çakır, 'İki takımı eşitlemekle' suçlandı.
Gözünle görüyorsun. Necip, Caner'in formasından çekiyor.
Caner de Necip'in formasından çekiyor. Herkes buna takılmış. 'İkisi de birbirinin formasından çekiyorlar; o zaman niye Necip'e sarı kart var da Caner'e yok!' Şu sebepten yok: Caner topla atak yapan adam. Tıpkı bir hafta evvel, Emenike'nin golle sonuçlanan atağını yapıyor.
Çizgi bir yanında, rakip savunma adamı Serkan öbür yanında...
Hatta Serkan maçtan sonra, "O anda kırmızı kart görme pahasına, Emenike'yi dışarı atmalıydım" dedi. İşte onun 'Yapmalıydım' dediği hareketi, Necip aynen yaptı. Necip'in topla uzaktan yakından alakası yok.
Omzu ve vücudu ile Caner'i resmen taca çıkarıyor ve bu esnada topla alakası yok. Bir hafta evvel gol olan bir akını engelliyor. Bu ne? Gelişmekte olan bir akını engellemenin cezası, sarı karttır. Kitapta yazıyor.
***
ERSUN YANAL: 5, SLAVEN BİLİC: 0

Sizce maçın adamı kimdi?
Bu maçın adamı yoktu. Yani, maça ağırlığını koyan yoktu. Maçın yüz karası vardı; Fernandes...
Çakır, Yanal ve Bilic'e kaç puan verirsiniz?
Cüneyt Çakır'a 6. O da son 20 dakikadaki Fenerbahçe yorumları yüzünden...
Yoksa 7'ydi.
Ersun Yanal'a 5. Yanal'ın bir şey yaptığı yok maça... Mancini'nin, Manchester City'i şampiyon yaptığı gibi gidiyor.
F.Bahçe ahım şahım top oynamadı.
Bilic hediye etti.
Bilic'e 0...
1 bile vermem Bilic'e...
***
BABA HAKKI SAHADA OLSA TOMAS SİVOK'U KOVARDI

Emenike, Sivok'a kafa attı mı? Sarı kart yeterli mi?
Sarı kart fevkalade doğru...
Emenike, Sivok'un üzerine yürüdü. İter gibi de yaptı; fakat kendisini son anda kontrol etti. Orada bir kafa atma yok; orada bir itişme var. Bundan evvel; kafa kafaya gelmiş, horoz gibi diklenmiş futbolcuların sarı kart bile görmediğini biliyoruz. Çünkü vurma, darbe değil. Karşı karşıya horozlanma... Orada ben olsam Emenike'ye sarı kart gösterirken bir sarı kart da Sivok'a gösterirdim. Sivok darbe yemediği halde, Emenike'yi attırmak için kendini yere attı. Bunu yapan da Beşiktaş'ın kaptanı!.. Beşiktaş'ta kaptan bandını taşımak, Baba Hakkı'nın bandını taşımak çok önemli bir şey... O takım kaptanı, Baba Hakkı olsaydı, Sivok'u oyundan atardı.
***
PENALTI POZİSYONLARINDA BEŞİKTAŞ LEHİNE YORUM YAPTI

F.Bahçe'nin "1 gol, 2 penaltımız verilmedi' iddiası var. Bu sizce doğru mu?
Motta'nın,
pozisyonunun penaltı ile uzaktan yakından alakası yok. Mustafa Pektemek, açık seçik, kollarını arkaya doğru çekerken top çarpıyor. Öbüründe Motta'nın kolları kapalı... Bunlardan birine 'Penaltı' diyorsan, öbürüne 'Penaltı' deme hakkın yok. Kendinle çelişkiye düşersin. Burada ikisinde de hakem, Beşiktaş lehine yorum yaptı. İkisinde de 'oyuncular, kolunu saklamak isterken top çarptı' yorumunu yaptı. Bu yoruma da kimse, fazla itiraz edemez.

MEİRELES BİLE BİLE BASTI

Meireles'in o hareketi bilerek yaptığından eminim. O koşma hızıyla, adamın kasığına basması şart değildi. Rakibin en hassas adalelerinin olduğu bölgesini çiğnersen; kartı görürsün arkadaş!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA