Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Chelsea affetmez

Kendisi dökülen Drogba, derbide Burak Yılmaz'a karşı tribünleri tahrik etti

* Galatasaray, Beşiktaş karşısında öne geçtikten sonra, skoru korumaya çalıştı. Bunu, birçok maçta yapıyor... Bu nedenle, kritik puanlar kaybetti. Şimdi sırada, Chelsea maçı var. Nasıl bir maç bekliyor bizi?
Chelsea, bu sene iyi değil...Galatasaray, biraz 'top oynar' ümidi verseydi bana; Galatasaray'ın tur atlama ihtimalinin yüksek olduğunu, Mustafa Denizli klişesi ile şansının 'yüzde 51' olduğunu söylerdim. Şimdi hezimete uğrarsa, şaşmam. O kadar kötü oynuyor Galatasaray... Beşiktaş önünde bu kadar dökülen Galatasaray'ın karşısında, şimdi Chelsea olacak. Chelsea affetmez; Beşiktaş'ın affettiği kadar... Öyle bir tokat yerler ki...
Savunma, savunma değil. Yani o çizgi savunmadan vazgeçmiyor!
* Üçlü savunmada ısrarlı görünüyor. Üçlü falan değil; geç onları...
Üçlü, dörtlü, beşli; bunların hepsi palavra... Ne oynadığı belli değil! Oynanan bir tek şey var; savunma görevi olan adamlar, top rakibe geçtiğinde G.Saray 18'inde çizgi oluşturuyorlar. Adam almak da yok; saha almak da yok.
Dünyanın bütün takım sporlarında, savuma iki esas üzerinde yapılır: Alan savunması ve adam savunması... İkisini de yapmıyor Galatasaray!
'Bir tek adamı, beş kişi çizgide bekleyeceğiz' diye; rakibin dört tane adamı, orta sahadan itibaren bomboş... Bu adamları, Chelsea'nin adamları olarak düşünün; bombardıman ederler G.Saray'ı...
Bütün duran toplara, ortalanan toplara kafayı rakipler vuruyor. Galatasaray savunması vurmuyor. Hala duran topta adam paylaşımını, yer paylaşımını öğrenemediler. Fatih Terim zamanında da öyleydi, Mancini zamanında da öyle... Bu, Mancini'ye ait değil. Çizgi, Mancini'nin günahı... Kademe falan yok; beş adam, orta sahayı rakibe bırakarak bir çizgi oluşturuyor!

DROGBA'YA SALLAMA OYUNU
Hücuma gelince... Beşiktaş maçında, ayyuka çıktı görüntü...
G.Saray'da, ileride dolaşan bir tane adam var; bitkin, yorgun, ölmüş Drogba... Muslera ve kenardan taç atan adamlar dâhil; hepsinin görevi, topu Drogba'ya atmak!
'Selçuk, oyun kuramıyor.'
Selçuk ayağına topu aldığında, 'Drogba boşta mı?' diye bakıyor.
Drogba'nın olduğu yer boşsa, oraya sallıyor. Drogba'nın olduğu yerde üç kişi varsa, Drogba'nın etrafındaki veya yanındaki adama pası veriyor; bir daha geri alıyor! Bakıyor ki Drogba, orada biraz boşalmış; o zaman Drogba'ya!.. G.Saray'ın oynadığı oyunun adı; Drogba'ya sallama oyunu!
Peki Drogba ne yapıyor o gelen topları? Yüzde 80'ine, hamle bile yapmıyor.


BURAK YILMAZ ALKIŞLANIR
Drogba bu oyununa karşılık, tribünlerin Burak'a sövmesine sebep oldu. Yaptığı jestlerle; 'Bana niye pas vermiyorsun da şut atıyorsun' diye... Şut atan adam, yuhalanmaz! Futbolun amacıdır şut... Hele o şutu atan adam, gol kralın ve santrforun ise hiç yuhalanmaz. Drogba gol pozisyonundayken, saçma sapan bir adam şutu atar; 'Niye pas vermedin?' dersin ama Burak gibi gol kralı bir adam şut atıyorsa, alkışlayacaksın. En evvel de Drogba alkışlayacak ki tribünler tepki göstermesin.
Drogba, tribünleri Burak'a karşı tahrik etti... Kendisi dökülen Drogba, Burak'a karşı tribünleri tahrik etti ki Burak, en iyi maçlarından birini oynuyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA