Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Futbolla değil takım ruhuyla

3 Temmuz'da başlayan olaylar, F.Bahçe'yi bir bütün haline getirdi. İyi futbolla değil birbirine yapışık bir takım ruhuyla şampiyon oldular...

3 Temmuz depreminin ardından sıkıntılı günler geçiren F.Bahçe 19. şampiyonluğuna ulaştı. Bu şampiyonluk daha anlamlıydı. F.Bahçe'nin şampiyonluğunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ben daha anlamlı olduğu düşüncesinde değilim. Aziz Yıldırım hakkında çok ciddi iddialar var. Bu iddialar şu güne kadar İsviçre'deki CAS ve UEFA dâhil (yerli mahkemeler, Yargıtay) gittiği bütün hukuk kurumlarında kabul edildi. Şimdi işte Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kullanıyor ve oradan da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecek. Yani son kalan iki hakkını kullanıyor. Ama bu iddialar çok ciddi. Bu kadar ciddi iddialarla yargılanmış ve mahkûm olmuş bir başkanın olduğu bir dönemde F.Bahçe'nin şampiyonluğunu anlamlandırmak bence çok yanlış.
Bu seneki şampiyonlukta Fenerbahçe kadar Fenerbahçe'nin rakipleri de rol oynadı. Fenerbahçe kaybetse bile şampiyon oluyordu. Beşiktaş, Sivas'a yenildi. Siz bu seneki kadar kötü bir G.Saray, Beşiktaş, Trabzonspor gördünüz mü?

SÜRECİ ÇOK İYİ YÖNETTİLER

Her sene 1-2 Anadolu takımı büyüklerin başına dert olurdu. Nerede Bursaspor, G.Birliği, Gaziantep, Eskişehir? Bütün Türk futbolu dökülme yarışında. Bunun arasında Fenerbahçe'nin sıyrılmasını sağlayan şey, 3 Temmuz'da başlayan olaylar, Fenerbahçe Kulübü'nü sporcuları dâhil içinde bir bütün haline getirdi. Öbürleri çok çabuk darmadağın olurken Fenerbahçe bu 3 Temmuz sürecinde birbirine yapışık bir takım ruhu gösterdi. Süreci çok iyi yönetti ve açık ara şampiyon oldu. Yoksa bu farkın gösterdiği bir unutulmaz futbol oynamadı. Hadi bana söylesinler, 'Şu maçta F.Bahçe ne futbol oynadı' ya da 'Şu futbolcu ne oynadı' desinler. Şu şampiyon Fenerbahçe'de mesela kovdukları Alex çapında bir adam var mıydı?

BAŞKAN ADAYI YOK, ÇÜNKÜ...
Aziz Yıldırım da son şampiyonluğunu yaşadı ve büyük ihtimalle de hapse girecek. F.Bahçe'yi sizce neler bekliyor?
Durumu kesinleşmeden herhangi bir şey konuşmanın anlamı yok. Bir mucize olur da Aziz Yıldırım kurtulursa F.Bahçe ya onunla devam edecek ya da gösterdiği ile... Aziz Yıldırım kimi göstereceğine dair şu anda en ufak renk vermedi. Çünkü durumunun kesinleşmesini bekliyor. Durumu kesinleştiği zaman iki yol var: 1- İçeri girmez de devam edebilirse zaten kimseye bırakmaz. 2- Mahkûm olacağı kesinleşirse bu defa mağdur durumuna düşecek. Mağdur durumda 'Benim yerime şu devam etsin' lafı daha büyük önem taşıyacak. Bu ülke mağdurları sever. Onun için Aziz fevkalade bir taktik uygulayarak hiçbir renk vermiyor. Aziz cin gibi. Eğer içeri girerse onun adına yönetecek birilerini koyacak oraya, belli. Adaylar da ortaya çıkmıyor. Çünkü çıkan Aziz'in adamı durumuna düşecek.

ORMAN'IN YAPTIĞI HUKUKEN ŞİKEDİR
F.Bahçe, şampiyonluğunu kadın taraftarların olduğu maçta kutladı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın cezanın kalkması için yaptığı çağrısı ise taraftarından tepki aldı.
Beşiktaş'ın yaptığı büyük bir gaf!.. Tepki toplamayacak gibi değil. Hukuken Fikret Orman'ın böyle bir şey söylemeye hakkı yok. Çünkü Orman bunu konuştuğu zaman Beşiktaş'ın matematik olarak şampiyonluk şansı var.
F.Bahçe kalan bütün maçlarını kaybederse Beşiktaş da kalan maçlarını kazanırsa Beşiktaş şampiyon olur. Bunu G.Saray Başkanı söylese başka bir şey, şansı kalmadı çünkü. 'Benim şansım yok. Fener'i de bırakın şampiyonluğunu yaşasın' diyebilir. Ama hala şampiyonluk şansı devam eden Beşiktaş'ın başkanı Orman, 'Fener bu hafta şampiyonluğunu kutlasın' diyorsa eğer bu şikedir arkadaş! 'Ben Beşiktaş olarak şampiyonluğu Fenerbahçe'ye bırakmaya karar verdim' demektir hukuken.
Orman'ın bunu kastetmediği açık ama hukuki anlamda bu, budur. Ben TFF Başkanı olsam Orman'ı ceza heyetine sevk ederdim. Hukuken temize çıkması için, 'Ben bu lafı saflıkla ettim. İyi niyetle ettim' demesi lazım. 'Bırakın F.Bahçe şampiyonluğunu kutlasın' diyeceksin ve Sivas'a 3-0 yenileceksin. Beşiktaş, şampiyon adayıyken, 'Fener bırak bu hafta şampiyonluğunu kutlasın!' demeyi jest zannediyor! Bu hafta da, 'Bırakın G.Saray Şampiyonlar Ligi'ni kutlasın' diye demeç versin bakalım. Madem jest yapıyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA