Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

G.Saray ligde ikinci ama...

34 haftalık maraton sona erdi. Süper Lig'in kapanışı için neler söylemek istersiniz?
Benim gördüğüm en kötü liglerden biriydi. Sanki kimse şampiyon olmayı istemiyordu. Şike dosyasıyla açılan ve kopan kıyamet içinde ortaya çıkan hava F.Bahçe'yi birleştirdi. Bu birleşme de idari sebeplerden dolayı darmadağın görünümdeki G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor'u çok kolay geçmesine yetti. Yani F.Bahçe futbolsuz ligin şampiyonu oldu.

G.Saray şampiyonluğu kaçırdı ama hedeflerine ulaştı. Sezonu lig ikincisi bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmayı başardı.
Bir de Türkiye Kupası var. G.Saray için bu ikisi başarı mıdır?
G.Saray çok kötü bir sezon geçirdi. Teselli mükâfatlarıyla kimse kimseyi kandırmasın! Ne bu kupayı almak ne de bu ikincilik marifet. Yani böyle bir ligde Fenerbahçe'nin şampiyon olması marifet değil! Senin "İyi bir sezon" demen için G.Saray'ın iyi bir sezon geçirmesi lazım. Bana G.Saray'ın iyi futbol oynadığı bir tane maç söyleyin! Türkiye, dünya üçüncüsü olurken, o takım yedeklerine kadar G.Saraylıydı. Fatih Terim, Milli Takım Hocası ve Milli Takım kadrosunu açıkladı. Terim, G.Saray'dan üç kişiyi çağırmış. İşte G.Saray bu!.. Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitmek, kupayı almak falan züğürt tesellisi.

G.SARAY İYİ YERLİ TRANSFERİ YAPMALI
G.Saray son haftalarda açıldı. Dört hafta üst üste maç kazandı.
G.Saray göreceli olarak iyi oynamaya başladı. Hatta son maçın golsüz biten ilk yarısında sezonun en güzel futbolunu oynadı. İlk defa ben G.Saray'ı zevkle seyrettim. Ama golü atar atmaz o güzel futbol gitti, gene berbat, anlamsız, tatsız, oyalama futbola dönüldü. Bu arada hoşuma giden şey; kenardaki Mancini'nin bu futboldan hoşlanmayışıydı. Son 4 maçta G.Saray'ın istikrarlı bir kadrosu ve istikrarlı bir futbolu var. 2000 yılında UEFA Kupası'nı kaldıran 2-5-3'e benzer oynuyor. Bırak 4-4-2'yi, 2-5-3 oynuyor. İki stoper, beş orta saha adamı ve üç forvet. Birinci yarıdaki futbolun güzelliği oradan ortaya çıktı. İlk defa G.Saray bütün sahaya yayıldı, ilk defa G.Saray sahayı iyi parselledi, ilk defa bütün boş toplar G.Saray'a geldi. İlk defa G.Saray topu ayağına basmadan, ezmeden, tek paslara dayalı hızlı top oynadı. Bunlar modern futbolun ana unsurları. Ama 1-0 öne geçer geçmez, o futbolcunun beyninde olan skorun üstüne yatma hevesi var ya...

Mancini istediği sistemi, takım içinde oturttu diyebilir miyiz?
Tüm bu gelişmeler, Mancini'nin sene sonunda G.Saray'a oturduğunu gösteriyor mu bilemiyorum. Bu transfer ayında bu kadrodan pek çok adam değişecek. Bu kadro Avrupa'da bir şey yapamaz. Koca G.Saray'dan milli takıma üç kişi çağrılıyor. Bu da demek ki G.Saray'da üç tane boş adam var. Ama o üç adam her maç mecburi oynayacak. Bu demektir ki G.Saray'ın transfer ayında özellikle yerli iyi transferler yapmak zorunda. Bu defa da Mancini diyecek ki, "Ben bu takımı yeni yaptım, tanımıyorum." "Geçen sezon işte ne güzel 2-5-3 oynuyordunuz" deyince de Mancini "Elimdeki oyunculara göreydi" der mi bilemiyoruz. Mancini'nin kafasından neler geçtiğini kendisinin dahi bildiğine emin değilim.

DROGBA GİTSİN, GİTMELİ
Drogba, Galatasaray taraftarına veda etti. Drogba'nın gidişi sizce Galatasaray için bir kayıp mıdır?
Galatasaray'a hiçbir faydası yok. Yani Galatasaray futbol oynayacaksa gitmesi lazım. Galatasaray futbol oynamayacaksa Drogba da kalsın, Sneijder de kalsın. Alex gibi. Fenerbahçe top oynamadığı zaman Alex yıldızdı. Çünkü iki dakikada parlıyordu ve o maçı kurtarıyordu. Galatasaray'da o iki dakikada parlayacak isimler Drogba ve Sneijder. Ama gelecekte hoca Galatasaray'a futbol oynatacaksa, oynanacak futbolun içinde 88 dakika yatacak adama yer yok. Birisine belki tahammül edersin ama ikisine birden yer yok. Senin öyle bir kadro lüksün olur ki maçın son 15 dakikasında kurtarıcı olarak oyuna girerler. Ama ikisi de ilk 11'de sahaya çıkıp oyun oynayacak adamlar değiller. Bunların oynadığı maçlarda da Galatasaray eksik oynuyor.

ÖZGE AYDIN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA