''Cep''te mobil reklam dönemi

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 01.09.2009 11:01
    Güncelleme : 01.09.2009 11:06

Cep telefonlarına yüklenecek kısa bir yazılımla ekrana mobil reklam gelebilecek. Görüşmenin ardından telefonun ekranında gelecek reklamlardan ilgisini çekmeyeni kapatabilecek olan kullanıcılar, beğendiği reklamın hedef linkini ''tık''layabilecek. Kullanıcılar, reklamları takip durumlarına göre ödüllendirilebilecek.

Alınan bilgilere göre, MyScreen tarafından geliştirilen uygulama, özellikle ''akıllı cep telefonu'' olarak da adlandırılan, Windows Mobile, Symbian, Palm ve RIM yazılımı yüklü ''Smartphone'' türü cep telefonları üzerinde çalışıyor.

SİSTEM, BİR SMS İLE KURULUYOR

Kullanıcıya gönderilen bir SMS ile uygulama cep telefonuna yüklenebiliyor. Kullanıcı bu yazılıma ilgi duyduğu alanları işaretliyor ve daha sonra uygulama o alana yönelik reklam görüntülerini konuşma bittikten sonra ekrana yansıtıyor.

Reklam, kullanıcının ilgisini çekerse üzerinde bulunan linke ''tıklanarak'' ilgili ürünün internet sitesine de ulaşılabiliyor. Buradan alışveriş yapıldığı takdirde de kullanıcıya çeşitli promosyon hediyeler veriliyor.

Bu hediyeler yakın bir gelecekte nakit paraya dönüştürülebilecek ve kredi kartına yatırılabilecek ya da hayır işleri için bağış olarak da kullanılabilecek.

Yurt dışında kullanılan uygulama, Türkiye'de de Turkcell tarafından, belirli bir kullanıcı kitlesiyle test ediliyor.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Teknoloji Haberleri
Diğer Teknoloji Haberleri
KDV indi PC satışı % 55 arttı
Yıldırım: 3N'de tarifeler kafa karıştırmayacak
Başvuru kısa mesajla olacak, 3N yurtdışını da kapsayacak
Turkcell, 3N'ye 1 milyon talep topladı, ADSL'e rakip oldu
Türk bilimadamından büyük başarı
En ucuz 3N telefon 269 TL en marifetlisi 1500 TL oldu
Dikkat! Telefonunuz kapatılabilir!
Dünya internette sosyalleşiyor
Youtube yasağı kalkıyor mu?
İnternet kullanıcıları artacak
Blogun kadar konuş!
Rakamlarla Türk internet kullanıcısı
Bu e-posta'ya dikkat!
Bilgisayarlarınız tehdit altında
Blackberry kullanıcıları dikkat!
Su geçirmez cep telefonu
Dünyadaki tüm bilgisayarlar tehdit altında olabilir
Bilişim Zirvesi ile "Yeni Dünya'daki Yeni Yaşam"
Rakamlarla Facebook
''Bu e-posta''lara dikkat
Türkçe Android ilklere imza attı
Video kameralar daha derine dalıyor
Cep telefonu için şarj aleti aramaya son
Çin’den internete sansür
Windows'a rakip geliyor
'Sır Telefon' internette
Bu da 'eczacı' robot!
Erdoğan 3G'yi test etti
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol