Hırsız SMS'ler engellenecek

Giriş Tarihi: 12.02.2012, 02:18 Güncelleme Tarihi: 12.02.2012, 02:18
Hırsız SMS'ler engellenecek

BTK mesaj dolandırıcılarına savaş açtı.

Son yıllarda cep telefonu mesajı ile vatandaş dolandırılmak isteniyor. "Hediye kazandınız" ya da bir suça karıştınız mesajlarıyla hat sahiplerinden belli miktarlarda para isteniyor. Öyle ki kamuya ait 155 Polis ve 112 Acil numaralarını dahi kullanıyorlar.

Ancak herkes bu kadar bilinçli değil. Bilgi Teknolojileri Kurumu dolandırıcılığın önüne geçmek bir çalışma başlattı. Önce mesajların yurtdışı kaynaklı bir yazılımla gönderildiğini tespit edildi.
Ardından operatörlerden mesajların engellenmesi istendi.

Gönderilen SMS'lerin bilgi ekranında boş ve eksik numaralar kullanılamayacak. Rakam sayısı da normal cep telefonlarına uygun olacak.

Karar, GSM operatörlerinden görüş alınmasının ardından uygulanacak.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

DİĞER KATEGORİ HABERLERİ
Kredi kartınızı boşaltılabilirler Apple'ın popüler yazılımı iTunes'u kullanan kullanıcıların...
Apple'ın iPad 3'ü internete sızdı Apple'ın ABD'de önümüzdeki ay piyasaya sürmesi beklenen tablet...
Steve Jobs'un FBI dosyası açıklandı Federal Soruşturma Bürosu FBI, Apple şirketinin kurucusu Steve...
Oyun oynarken öldü! Kimse bu çocuğun aslında oyun oynamadığını fark edemedi; gerçek...
SOSYAL MEDYA