Van Gölü'nün "Kuşadası"

Van Gölü'nün "Kuşadası"

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 12.06.2009 12:28
    Güncelleme : 12.06.2009 12:28

Van Gölü üzerindeki adalardan biri olan Adır Adası, bozulmayan doğal yapısı ile martıların yaşam alanı haline geldi. Göl ve sahiliyle bir tatil bölgesini anımsatan Adır Adası'na civar köylüler Van'ın ''Kuşadası'' diyor.

Van'da Yaylıkara köyüne bağlı Döşeme mezrasından, motorlu teknelerle 20 dakikada ulaşımın sağlandığı Adır Adası, bozulmayan doğal yapısı ile özellikle martılara ev sahipliği yapıyor. Adada diğer kuş çeşitleri de yaşıyor.

Martıların yaşam alanının bozulmaması için turizme açılmayan adayı, zaman zaman yöre halkı ziyaret ediyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, martıların bu adada özgür olduğunu, adanın çok fazla kişi tarafından ziyaret edilmesi durumunda dengenin bozulabileceğini söylüyorlar. Yaylıkara köylüleri ise aldıkları iki tekneyle köy halkını ve gelen misafirleri adaya taşıyarak, kuş sesleri arasında piknik yapıyor.

Köy halkından Murat Yelden, adadaki martı seslerinin köylerine kadar geldiğini belirterek, yöre halkının Adır Adası'na ''Kuşadası'' demeye başladığını anlattı. Yelden, ''Sabahları martı sesleriyle uyanıyoruz. Gece de çeşitli kuş sesleri köyümüzü sarıyor. Burası cennet gibi bir yer. İstiyoruz ki Türkiye'deki herkes buraya gelsin, burada dinlensin, doğayla başbaşa kalsın'' dedi.

kalan karakter 460

inkaaa_16 inkaaa_16 // BURSA

martılar ve deniz..van değişik bir yanıyla karşımızda bu sefer.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 15.05.2010 03:25

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Turizm Haberleri
Diğer Turizm Haberleri
Çinli turistlerin tercihi Türkiye
"Venedik bizi öpüşmeye çağırıyor"
Karadeniz'in 'Parlak Şehri'
Marina parklar geliyor
En meraklı Japonlar, en fazla para harcayanlar ABD'liler
Yıldız Parkı'na TÜRSAB restaurantı
3 bin 300 yıllık taş köprüler ayağa kalkıyor
Boğazda yüzen dev müze
Mardan Otel starlarla açıldı
Kuşadası'na 6 yolcu gemisi giriş yaptı
Ege kasabaları
Karadeniz'in saklı cennetleri
Samsun'da Amazon kenti
Troya'nın köyü, ekoköy haline dönüştürülecek
Prag, baharda bir başka güzel
Muğla 30 derecenin üzerinde
Ucuz tatil için son şans
Masal diyarında bir tatil
Turist ne kadar harcıyor?
Türkiye'nin 4 bir yanı kazılıyor
Hasankeyf Hazineleri
Çinli turizm dergisi Türkiye'yi kapak yaptı
İztuzu mucizesi
Gözde gastronomi turları
Kişiye özel tur dönemi
150 yıllık vapur hattı yerini motora bıraktı
Saklı Cennet Yedigöller
Halep Çarşısı'nda 'one minute'lı pazarlık
Vikinglerin mirasını yaşatıyor
Tarihin izlerini sürmek için Balkanlar'a
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol