İLİŞKİLİ HABERLER
İki çocuğum A gribini atlattı
Velilerden A gribi aşısına veto

İki çocuğum A gribini atlattı

Akdağ "Aşılatmaya fırsat bulamadım" dediği 4 yaşındaki kızı Remziye ve büyük oğlu Muhammed'in virüs kaptığını, ancak iyileştiklerini söyledi

Mesaisinin önemli bölümünü ülkeyi domuz gribinden korumaya ayıran Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın iki çocuğu da hastalığa yakalandı. Akdağ, 24 yaşındaki büyük oğlu Muhammed ve 4 yaşındaki küçük kızı Remziye'nin de domuz gribine yakalandığını belirtti ve "Oğlum ağır geçirdi" dedi. Akdağ düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin "Küçük kızınız aşılandı mı?" sorusuna "Ben, kızımı aşılatmaya fırsat bulamadım. Çünkü hastalığı geçirdi. Büyük oğlum hastalığı çok ağır geçirdi, bir süre evde yattı ancak şu anda atlattı. İkisinin de durumu iyi" cevabını verdi. Akdağ, A gribinden ölenlerin yüzde 60'ının sağlıklı kişiler olduğunu belirterek "Hastalığın Aralık, Ocak aylarında zirve yapacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

'EŞİM DE AŞILANDI'
Bakan Akdağ eşinin de aşılandığını söyleyerek " Bağışıklık sistemi ile ilgili rahatsızlığı bulunması nedeniyle aşı yaptırdı. Çocuklarının hastalık döneminde herkes kadar endişelendim. Kalabalık ailelerde hastalığın görülme oranının yüksek. Ailem kalabalık olduğu için sırası geldiğinde hastalığı geçirmemiş olurlarsa diğer çocuklarım da aşılanacak" diye konuştu. Önceki gün itibariyle kronik hastalar ile 6 ay - 5 yaş arası çocukların aşılanmasının başlandığını anlatan Akdağ, okulların tatil edilmesiyle ilgili kararın ise bilim kuruluna ait olduğunu söyledi.

JEL ÜRETİCİLERİNE UYARI

Ukrayna'nın aşı konusunda Türkiye'den yardım istediğini de açıklayan Akdağ "Ancak yardım edemeyeceğiz. Aşı ancak bize yetecek. Ukrayna'ya tecrübe alışverişi ve belki biraz ilaç yardımı yapabiliriz" dedi. Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada antibakteriyel temizlik ürünlerinin üzerinde 'A gribine karşı etkili' gibi ibarelerin bulunmasının tüketiciyi yanılttığı uyarısı yapıldı.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yaşam Haberleri
Diğer Yaşam Haberleri
"Pazarda su satıcılığı yaptım"
Podyumlara dönüyor
36 bedene düştü
Aralarına kara kedi girdi
Korkusuz Naomi!
"Karakterin etkisinde kaldım"
Varını yoğunu Hande için sattı
Hakkari'de bir ilk gerçekleşti
Uçuruma düşen kişi kayboldu
Uzmanlardan soba uyarısı!
Aşırı hız bir can aldı
Arı kovanlarından eroin çıktı
Grip futbolu da vurdu
Bursa'da şofbenden zehirlenme: 1 ölü
"Avrupa'yı taklit edersek yanlış yola gireriz"
Fethiye'de çalılık yangını
Yıllara meydan okuyor
Kurbanlıklarda gebeliğe dikkat!
'Neşeli Hayat' 27 Kasım'da vizyonda
KOAH Türkiye'de her yıl 30 bin can alıyor
Tablolar arabanın yerini aldı,yatırım aracı oldu
'Kanser teşhisinde en etkili yöntem, köpeğin burnu'
'İçerideki' çocuklarla fotoğraf kardeşliği
Hacılar ibadet arası fast food'u seviyor
Katliam iki yuva yıktı
Yıllık geliri 30 milyon dolar
Madonna, işadamından 7 milyon dolar kopardı!
Müge Anlı ilk 'Ödev Evi'ni açtı
Anne ve ablası da sorgulandı
Oksijen tüpü patladı: 1 ölü 25 yaralı
New York Times'ı elinizden düşüremeyeceksiniz!
Polat Residence duruşmasında gerginlik çıktı
Apseli dişini çektirince öldü
Yaşlı adamın katili kiracısı...
İntihar edeceğini Facebook'ta yazdı
133 Türk çocuk Almanlara verilmiş
'Mehdiyim deyip tecavüz etti' iddiası
Haber turu
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol