Seferlere fırtına engeli

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 12.12.2009 10:21
    Güncelleme : 12.12.2009 14:32

Marmara Denizi'nde 2 gündür etkili olan poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 18 şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyerek, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirdi.

Fırtınanın hızını kesmemesi nedeniyle geceyi tüm ışıklarını yakarak Şarköy sahillerinde demirli geçiren gemilerdeki personel, sağanak yağış ve yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamadı.
Dün hava koşullarının iyileşmesi için Şarköy sahillerinde demirli bekleyen 11 gemi de fırtınanın hızını kesmemesi nedeniyle Şarköy'den ayrılamadı. Gece saatlerinde demirleyen 18 gemiyle birlikte toplam 29 şilep ve tanker, fırtına nedeniyle Şarköy'de demirli bekliyor. Olumsuz hava koşulları Şarköylü balıkçıları da etkilemeye devam ediyor.

Meteorolojinin uyarısını dikkate alarak önceki gün denize açılmayan balıkçılar, şiddetli fırtına, dalgalar ve sağanak yağış nedeniyle bugün de denize açılamadı. Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığınarak demirleyen tekneler, balığa çıkmak için hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

İDO'NUN BAZI DIŞ HAT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Marmara Denizi'ndeki elverişsiz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı dış hat seferleri iptal edildi. İDO'dan alınan bilgiye göre, elverişsiz hava koşulları nedeniyle saat 08.00'deki Armutlu-Armutlu T.K-Yenikapı-Bostancı ve 09.00'daki Bursa-Kadıköy-Kabataş deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemedi. Ayrıca, saat 13.00'teki Kabataş-Kadıköy-Bursa ve 15.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

ÇANAKKALE İLE BOZCAADA ARASINDA YAPILMASI GEREKEN DENİZ OTOBÜSÜ SEFERİ İPTAL EDİLDİ

Kuzey Ege'de etkili olan poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Dün geceden itibaren aralıklarla etkili olan poyraz nedeniyle, saat 18.00'de yapılması gereken Çanakkale-Bozcaada deniz otobüsü seferi iptal edildi. Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, boğaz hattındaki diğer seferlerde aksama yaşanmadığını kaydetti.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yaşam Haberleri
Diğer Yaşam Haberleri
Evden 6 kamyon çöp çıktı
Tokat'ta deprem
Eşini döven adama aşçılık cezası
Taksi yayaya çarptı: 1 ölü
Polis lojmanında yangın
Ayşe bebek için 17 şişe şampanya
Duruşunu düzeltti
Nilüfer sahnede şarkısını unuttu
'Polanski, kurbanından yardım istedi' iddiası
Patriğin antik mezarı gün yüzüne çıkıyor
TOÇEV 15'inci yılını kutladı
Liselileri derste gözaltına aldılar
Askere giden eski eşi Musa'ya helallik vermiş
Yun Zi, yürümeye başladı
Yemeği görünce mest oldu
Darüşşafaka'dan Bilge köyüne mektup var
Akciğer nakli ile ikinci hayat
Yangında ölen kediye gözyaşı
Monttaki kan izi küçük Musa'nın
Karlı hava İstanbul'u etkilemeyecek
Haber turu-1
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol