Denizde hayat mücadelesi

  • yeni haber
  • İHA
  • Giriş Saati : 16.12.2009 18:39
    Güncelleme : 16.12.2009 18:40
İzmir'de, sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Karaburun ilçesine ulaşımı sağlayan karayolunda bir köprünün su baskını nedeniyle çökmesi ulaşımı aksatırken evleri ve işyerlerini su bastı.

Sel baskınında yaşam mücadelesi veren vatandaşlar hiçbir yetkilinin gelmediğini ve selden kendi imkanlarıyla yüzerek kurtulduklarını iddia etti.

İzmir'de dün geceden itibaren başlayan yağış sabah saatlerinde etkisini artırırken, Karaburun ilçesine ulaşımı sağlayan karayolunda bir köprünün çökmesi ulaşımı aksattı.

Urla ilçesine bağlı Balıklıova köyünde bulunan Köyiçi Köprüsü yoğun yağış nedeniyle oluşan su baskını neticesinde yıkıldı. Köprünün yıkılmasıyla İzmir-Karaburun karayolu trafiğe kapandı. Yıkılan köprüden dolayı yollarına devam edemeyen araçlar köyün içindeki yollardan dolaştırılarak ulaşım sağlanmaya çalışıldı.

DENİZDE HAYAT MÜCADELESİ
Balıklıova'da bulunan köprünün hemen yanında bulunan bir kasap dükkanı ve dükkanın üzerinde bulunan evler de hasar gördü. Su baskını sırasında kasap Mehmet Menekşe, yıkılan köprü ile beraber sel sularına kapılarak denize sürüklendi.

Sabah saat 07.00 sıralarında meydana gelen olayda Mehmet Menekşe üç saat boyunca denizde ölüm kalım savaşı verdi. Olayın sabah erken saatlerde meydana gelmesi nedeniyle çevrede kimsenin bulunmaması Mehmet Menekşe'yi zor durumda bıraktı. Yüzme bilmeyen Menekşe, denize
sürüklenen kalaslara tutunarak yaklaşık üç saatlik bir çabanın ardından kıyıya çıkabildi.

Balıklıova İskelesi'nden karaya çıkan Mehmet Menekşe, "Beni Allah korudu. Verilmiş sadakam varmış. Yüzme bilmiyorum. Bir kalasa tutunarak kıyıya gelebildim" dedi. Çevredeki vatandaşlar 1960 yılında yaşanan bir sel sonrası aynı köprünün yıkıldığını belirterek o tarihten bu yana ilk defa böyle bir yağış olduğunu söylediler.

Yağış nedeniyle Balıklıova İlköğretim Okulu da sular altında kalırken, olayın erken saatlerde olmasının muhtemel can kaybını önlediği belirtildi. Okulun servis şoförü Fehmi Doğan Partal; sabah ilk evden çıkanlardan biri olduğunu belirterek "Kahvehaneye gelip çayımı içtikten sonra öğrencileri almak için yola çıktım. Tam köprünün oraya geldiğimde köprü yıkıldı. 15 metrelik köprünün üzerinde olabilirdim. Bu olay daha geç saatlerde olsa çok can kaybı yaşanırdı" dedi.

Yaşanan olayı anlatan bir vatandaş; "Bir anda sular yükselmeye başladı. Herkes birbirine haber vermeye başladı. Yerden bir metreden fazla su yükseldi. Tüm yetkililere haber verdik. Ancak kimse bizi kurtarmaya gelmedi. Evden çoluk çocuk yüzerek çıktık, devletten sadece canımızı kurtarmasını istedik" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ve AKS 110 ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürmeye devam ederken, yolun trafiğe açılması için yapay bir köprü getirileceği öğrenildi.

kalan karakter 460

t34MSeRR t34MSeRR // İSTANBUL

Bende BalıklıovaLıyım Gercekten Böyle bir Felaketin olması hepimizi üzdü .. ama Tek tesellimiz can kaybının olmaması ALLAH korumus .. Ya ne diyebilirim ki koskoca efsane köprü Yerle bir oldu Kasap Mehmet abımızede gecmıs olsun..

Sercan Yılmaz

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 16.12.2009 18:49

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yaşam Haberleri
Diğer Yaşam Haberleri
'Edacılar' interneti karıştırdı
Duş sahnesi Brad'in canını sıkıyor!
Selülitleri şaşırttı
"Acı Aşk"a kan bulaştı
Sakarya'da elektrik kesintisi
İstanbul, Kazablanka ile kardeş şehir oldu
Balıkesir ve Burdur'a ilk kar düştü
Zeytinburnu'nda korkutan yangın
Ilgaz Dağı'nda kayak sezonu açıldı
Şikeci olduğundan haberim yoktu
'Yüzyılın filmi'ne küresel gala
Hallyday komadan çıkarıldı
Ajda Pekkan konser için New York'ta
Otomobille takip edip dövdüler
Okullarda sürekli hijyen kampanyası
Bot da, kitap da Akan'dan
Eritre Milli Takımı sırra kadem bastı
Marmara'da depremin ayak sesleri...
Ümraniye Cezaevi'nin gönüllü öğretmenleri
'İstanbullu kuma' Siverek'e döndü
10 bin taraftarın önünde, kaleciden evlenme teklifi
Motosiklet kazası baba oğulu ayırdı
Yahşi Batı'nın kovboyuna kontör tuzağı
SGK'da 'anlaşmalı aşk' tartışması
Sıkıştığı yerden kurtarıldı
Filistin'e Özgürlük Konvoyu Taksim'de
4 bin yıllık mercimek tohumu yeşerdi
'Dikkat! Tavşan çıkabilir'
Haliç metro geçiş köprüsü ayaklanıyor
Topbaş, Kopenhag'ta eylem planına imza attı
Köpek katliamı çetesi!
Belarus'a fuhuş turuna gözaltı
Yeni yüzyılın cezaevi
Demiryolu çalışanları grevde
'Kaykılma' davası Danıştay'dan döndü, ceza kalktı
Yangında mahsur kalan iki çocuk öldü
Lüzumsuz bilgiler - 1
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol