İLİŞKİLİ HABERLER
Hitler uyuşturucusuna Antalya'da operasyon
Tarla sahiplerini barda sarhoş edip dolandırdılar...
Borcunu ödemeyen kadına 'fuhuş cezası'
Boyacı kardeşler çetesine baskın
Düğün arabalı çeteye 10'ar yıl
Teknik takibe karşı tersten konuştular

Hitler uyuşturucusuna Antalya'da operasyon

Antalya polisi, piyasa değeri 6.2 milyon euro olan 1 kilo 242 gramlık 'metanfetamin' uyuşturucu ele geçirdi. Eroinden 7 kat etkili maddenin en ünlü bağımlısı Nazi lideriydi

Antalya polisi, düzenlediği bir operasyonla, II. Dünya Savaşı'nda Nazi lideri Adolf Hitler ve komutanlarının da kullandığı varsayılan metanfetamin adlı uyuşturucu maddeden 1 kilo 242 gram ele geçirdi. 8 kişi gözaltına alındı. İran'dan Türkiye'ye piyasa değeri 6 milyon 200 bin euro değerinde metanfetamin ve 1 milyon euro değerinde eroin sokulacağı ihbarını alan Antalya polisi alarma geçti. İran'dan temin edilen uyuşturucuyu Van'a getiren çeteyi teknik takibe alan polis, uyuşturucunun Antalya'ya kargoyla gönderildiğini belirledi. Şebekenin, Zeytinköy ile Varsak'ta uyuşturucuyu işlemek için atölye kurmaya çalışmalarını da tespit eden ekipler operasyon için düğmeye bastı. Önceki gece sabaha karşı Antalya, Van ve Adıyaman illerinde eşzamanlı başlatılan operasyonda, "dünyadaki en etkili uyuşturucu" olarak değerlendirilen metanfetamin maddesinden 1 kilo 242 gram ele geçirdi.

BEBEK BEZİNDE EROİN

Operasyonda ayrıca 500 gram da eroin bulundu. Eroinin, bebek bezi içine gizlenmiş olarak Van'dan Antalya'ya kadar getirildiği belirlendi. Operasyonda Nedim F. (45), İbrahim T. (22), Erdal H. (32), Murat C. (32), Volkan K. (27), Mustafa Y. (35), Selçuk K. (31), Hulisi Y. (37) gözaltına aldı. Çete liderinin, bir televizyon kuruluşunda 5 bin TL maaşla çalışan teknik eleman Nedim F. olduğu öne sürüldü. Şüphelilerin ilk ifadelerinde, yakalanan metanfetamin maddesinden 5 milyon 700 bin adet uyuşturucu hap elde etmek için atölye kuracakları sırada yakalandıklarını itiraf ettikleri öne sürüldü. Narkotik yetkilileri de Türkiye'de 3'üncü kez metanfetamin maddesi yakalandığını belirtti. Metanfetaminin, eroinden 7 kat daha etkili olduğu biliniyor. İlkin 1919'da Japonya'da kimyacı Akira Ogata tarafından sentez edilen metamfetamin tarihte de II. Dünya Savaşı sırasında, uyanık kalmak için başta Hitler olmak üzere Nazi komutanları tarafından kullanılmasıyla biliniyor.

ÖZEL TİM DE KATILDI
Antalya'daki operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Yurdun 4 bir yanındaki farklı çete operasyonlarına özel timler de katıldı.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yaşam Haberleri
Diğer Yaşam Haberleri
Parti güzelinin rehberi
Kanser kadar tehlikeli!
Soruşturma sürüyor
Korkuteli'de trafik kazası
Karadeniz Senem'i vermiyor
Sevgilinize özel alternatif hediye
Bursa'da minibüsçüler polisle çatıştı
Kamyonetle otomobil çarpıştı: 3 ölü
Sakarya'da yangın: 1 ölü
Türkücünün cipi kaza yaptı
371 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor
Bolu'da feci kaza
Kastamonu'da otobüs devrildi
Televizyon içerisinde sigara kaçakçılığı
Kışın sağlıklı beslenin!
Hollywood'la iki dakikalık randevu!
Bir saatte üç soygun
Baba kendi bebeğini aldı, ikizi yuvada kaldı
Solcuların idolüydü sağcıların sesi oldu
Deniz üstünde korku dolu dakikalar
Yıldızların ilk evlilikleri!
'Açılımların tam zamanıydı'
Türkiye bu kızları konuşuyor
'Ölümsüz aşk' diye bir şey varsa bu olsa gerek!
Soyguncu çuval dolusu parayı atıp denize daldı
Boşanmada 'bir yıl şartı' getirildi
Gündeş evlilik yolunda
Evren'i alkışlayanlara Teoman'dan canlı yayında sert tepki
Meg Ryan geliyor
Hilal'e burstan sonra babasına iş müjdesi
Leyla ile birlikte dedesi de kayıp
Kızını zincirleyen babaya para cezası
Onun 'engeli' yok: Okuyor, çalışıyor basket oynuyor
Metrobüs zammına 2. yargı freni
Barajlardaki fazla su tahliye ediliyor
Terk edilmiş maden ocağı alanlarına ağaç dikiliyor
Polisleri gördü 'kamera şakası yaptılar' sandı
Duruşmaya gitmedi, rapor gönderdi
Kadına şiddette yargıya eğitim
Üniversite sınavı 5 yıl içinde değişiyor
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol