Sulukuleli 127 aileye daha Kayabaşı'nda yeni konut

Fatih Belediyesi'nin yenileme proje alanı içindeki Sulukule'de kiracı olarak yaşayan 127 aile, Kayabaşı'ndaki yeni evleri için kura çekti. Sulukuleliler en düşüğü 60 bin lira olan konutların bedelini 15 yıl vadeyle ödeyecek

Sulukule Kiracıları TOKİ Kayabaşı konutlarındaki evlerinin blok ve kapı numaralarını kendilerinin çektikleri kuralarla belirledi. Fatih Belediyesi'nin Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri (Sulukule) Yenileme projesi içerisinde kalan kiracılara Fatih Belediyesi ve TOKİ tarafından sağlanan konut edinme hakkının ikinci etap 'Kura Çekimi' Fatih, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde noter huzurunda yapıldı. 2007'nin Aralık ayında 346 Sulukuleli kiracının Arnavutköy Taşoluk'ta yapılan konutlardaki adresleri kura çekimiyle belirlenmişti. Dün de Kayabaşı'ndaki konutlarda yaşayacak 127 ailenin kapı numaraları belirlendi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, törendeki konuşmasına Sulukule'deki Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri'ndeki proje çalışmasının 2005'ten bu yana sürdüğünü belirterek, "Fatih Belediyesi olarak projenin başlangıcından itibaren aşamalarını bölge sakinleri ile adım adım paylaştık ve kimsenin mağdur olmayacaklarını söyledik" dedi. Demir, "Bölge dışından projenin tam ortasında gelip projenin devamını engellemek isteyen insanlar şu anda ortada yok. Sizin yaşadıklarınızı bilmeyenler gelip sizin adınıza konuştular ve gittiler. Biz dün olduğu gibi bugün de sizin yanınızdayız, yarın da yanınızda olacağız" diye konuştu.

180 AY VADE
Sulukuleli vatandaşlara Kayabaşı'nda peşinatsız, 15 yıllık geri ödemeyle (180 ay vade) 2+1 (75 metrekare) ve 3+1 (115 metrekare) ebatlarda 127 konut verilecek. Konutların bulunduğu konuma göre fiyatları ise 2+1'lerde 60-80 bin TL, 3+1'lerde ise 100-130 bin TL arasında değişiyor.

HİÇKİMSEYİGÖRMEZ'E BODRUM KATI ÇIKTI
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilk kurada Sevil Hiçkimseyigörmez'in ismini çekip okudu. Ancak Hiçkimseyigörmez soyadlı vatandaşa bodrum katı çıkınca salonda bir uğultu yükseldi. Belediye başkanı Demir, "Hiçkimseyigörmez'in şansı böyle, yoksa hepsi bodrum katı değil" dedi.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yaşam Haberleri
Diğer Yaşam Haberleri
Kameralar önünde kavga
Otomobil evin duvarına çarptı
Nikâhtan karakola
Bina boşaltıldıktan 30 dakika sonra...
Polis önce intihardan sonra linçten kurtardı
Musa'nın katiline 32 yıl hapis cezası
Belediye otobüsü kaza yaptı: 1 ölü
Tecavüze uğrayan kız ölüme atladı
Son 300 yılın su kültürlerine bakış
Son yılların en yağışlı haziranı
Yavru alageyikleri avcılar kurtardı
Kızı alamayınca evini kundakladı
Bayrampaşa'da Balkan buluşması
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol