Fırın işletmecisi Eren Sayoğlu, yörede Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez ikramı olan ''Bayram kömbesi''nin unlu mamul işletmelerinde kilosu 4 TL'den satışa sunulduğunu kaydetti.
Kömbenin 100 yıllık gelenekleri olduğunu ifade eden Sayoğlu, önceleri evlerde yapılan bu yöresel tatlının son yıllarda fırınlarda üretilenlerinin tercih edildiğini söyledi.
Kentte bayram süresince 150 ton civarında kömbe tüketildiğini belirten Sayoğlu, ''Bu kültürü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Önceleri ninelerimiz, annelerimiz evlerde yapardı. Şimdi bizler de aynı kaliteyi yakalayınca vatandaş da hazır kömbeye yöneldi'' dedi.
Sayoğlu, kömbenin lezzeti bozulmadan 2 ay kalabildiğini ve malzemesinin un, şeker, yağ, yoğurt, tahin, süt ve maya ile çeşitli baharatlardan oluştuğunu bildirdi.