Adana'da baş ağrısı ve halsizlik şikayetiyle bir tıp merkezine giden kadının yapılan iğneden 5 dakika sonra hayatını kaybettiği ileri sürüldü.
S.K. (48), eşi Hakikat K.'nın (45) dün akşam kendisi işteyken rahatsızlandığını ve uzman çavuş olarak görev yapan oğullarının annesini evlerine yakın bir tıp merkezine götürdüğünü belirterek, "Eşim akşam beni aradı, başım ağrıyor dedi. Bende mahalledeki tıp merkezine bir gidin, oradan da önemli bir şeyse Balcalı'ya gelirsiniz dedim. Bunun üzerine izinli olduğu için evde olan oğlum mahalledeki tıp merkezine annesini götürmüş. Nöbetçi doktor C.T. eşime 'Ne rahatsızlığınız var' diye sormuş, eşim de 'Başım ağrıyor ve halsizim' dedikten sonra doktor eşime bir ağrı kesici, bir de mide bulantısı için iğne vermiş" dedi.
S.K., eşinin doktorun verdiği iğneleri tıp merkezinde yaptırdıktan sonra oğlu ile eve dönerken 5 dakika sonra fenalaştığını anlatarak, "Eşim fenalaşınca oğlum tekrar doktora götürmüş ama bu kez de cihaz yetersizliği nedeniyle doktor eşime müdahalede bulunamamış. Eşim bu şekilde 5 dakikanın içinde hayatını kaybetmiş. Eşimin ölümünde kesinlikle doktor hatası var. Başı ağrıyan, halsiz olan bir kişiye hiçbir şey yapmadan direkt ilaç verilir mi? Ayrıca eşim fenalaştıktan sonra tıp merkezine gittiğinde tıp merkezi yetersiz kalmış. Buraları kim kontrol ediyor? Buraların yeterli mi yetersiz mi olduğuna kim karar veriyor?" diye konuştu.
Doktor hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirten S.K, adli tıp raporunu bekleyip mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Hakikat K.'nın cenazesi ise otopsinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak toprağa verildi.
Bu arada tıp merkezi yetkilileri, Hakikat K.'nın tıp merkezinden ayrıldıktan sonra fenalaştığını, yeniden getirildiğinde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi. Doktor hakkında gerekli incelemenin başlatıldığını vurgulayan yetkililer, ancak tıp merkezindeki cihazların yeterli olduğunu, ölüm nedeninin doktor hatası olduğunu söyledi. Yetkililer, "Biz bir Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi değiliz ama tıp merkezinde ne olması gerekiyorsa bizde de var" dedi.
iste yil 2012 insan hayati hala bu kadar ucuz.belkide penisiln vuruldu penisiline alerjisi olan kadina.allah rahmet eylesin bir es bir ana ,bir evlat ,bir teyze 5 dakika icind e yok iste aramizda. allah rahmet eylesin.geride kalanlara sabir.
cevapla 07.02.2012 13:46Adınız kötüye çıkmasın ama doktoru sürün ortaya... İşin sonunda bir çok ağrı kesicinin sebep olabileceği ilaç alerjisi çıkar, doktor da aklanır ama çamurun iziyle bir ömür geçirmek zorunda kalır... Yazık.
cevapla 07.02.2012 13:36
Bu tıp merkezlerini kim denetliyor?zavallı vatandaşın belki de alerjişi vardı.O an müdahale edebilselerdi belkide kurtulacaktı.Burada bu iğneyi veren doktor kadar, en az bu kadar çok tıp merkezinin açılmasına rant için,vs.için göz yumanlar ve hadi tıp merkezi açıldı.Bunları denetlemeyenler herkes sorumlu...
Burası Türkiye olur böyle şeyler kontrol mekanizması çalışmıyo bu sağlık merkezine izin verenler hesap vermeli
cevapla 07.02.2012 12:34ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Tokat'ta yolcu otobüsü devrildi
Tokat'ta yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 19 kişi yaralandı.
Erzurum'dan Samsun istikametine giden Metin Benli idaresindeki...
Beş katlı binada yangın paniği
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde beş katlı bir binada yangın çıktı.
MJ'nin kalbi bu sitede atıyor
Hayatını kaybeden Michael Jackson’ın Türk hayranları sanatçının adını yaşatmak için site kurdu.
Liseli kızların kavgası kanlı bitti
Uşak'ta iki liseli kız öğrenci arasında sokak ortasında çıkan kavgada karnından ve boynundan bıçaklanan 16 yaşındaki kız,...
Madonna, dünya turuna çıkıyor
Ünlü şarkıcı Madonna, 7 Haziran'da İstanbul'da sahneye çıkacak.
Sivas'ta zincirleme kaza
Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Sivas-Kayseri karayolundaki iki ayrı zincirleme trafik kazasında yaralanan aralarında 4 sağlık görevlisinin de bulunduğu 11 kişi, kentteki hastanelerde tedavi altına alındı.
Baykal Kent son yolculuğuna uğurlandı
Tedavi gördüğü Bursa'da kalp yetmezliği sonucu 69 yaşında hayatını kaybeden tiyatro oyuncusu Baykal Kent için, 25 yıl boyunca sahne aldığı Beyoğlu'ndaki Orta Oyuncular Sahnesi'nde bir tören düzenlendi. Törene tiyatrocu Kent'in arkadaşları ve sevenleri katıldı.
Dikkat! Afet karı geliyor
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...
Üzerinden dalga geçince şoka girdi
Antalya'da denizi izlediği sırada üzerinden dalga geçince şoka giren 19 yaşındaki genç, hastaneye kaldırıldı.
Ankara-Kırşehir karayolu ulaşıma kapandı
Ankara-Kırşehir Karayolu, Akpınar ilçesi yakınlarında kar nedeniyle kapandığı bildirildi. Bölgeye çok sayıda polis ve karayolları ekiplerinin sevk edildiği aktarıldı.
İzzet Yıldızhan hakim karşısında
Ankara'da bir otelde ''nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs'' ve ''kasten yaralama'' suçlarını işlediği öne sürülen Türkücü İzzet Yıldızhan'ın yargılanmasına başlandı.
Hırsızı kardaki ayak izi ele verdi
Konya'da okul kantininde yaşanan hırsızlık olayının zanlılarını kardaki ayak izi ele verdi.
Benzin istasyonundan maskeli soygun
Bartın'ın Ulus ilçesinde benzin istasyonuna giren maskeli 3 kişi, görevliyi ellerini ve ayaklarını bağlayarak etkisiz hale getirip para ve sigara alarak kaçtı.
Rize'nin sıra dışı evleri tez konusu oldu
İtalya'da yüksek lisans yapan Türk öğrencinin Rize'nin Güneysu ilçesinde yaşayan Bilal Atasoy'un dönen çardak ve kayaya çelik halatlarla bağladığı evi üzerine yaptığı ''sıra dışı peyzaj mekanları'' tezi, 110 tam puan üzerinden 101 puan aldı.
Öğrenci servisi takla attı
Iğdır'da öğrenci servisinin takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 14 öğrenci yaralandı.
Doktor adayı tinerci kurbanı
Bursa'da tıp fakültesini kazanmasını kutlayan bir genç, eğlence dönüşü bir tinerci tarafından bıçaklandı. 3 ay süren tedavinin ardından hayatını kaybeden gencin ölümü ailesini yasa boğarken, savcılık olayla alakalı soruşturma başlattı.
Burcu Esmersoy'un setteki ilk fotoğrafı
Burcu Esmersoy, sevilen dizi Çocuklar Duymasın'a Aylin karakteriyle renk katacak.
Edirne sular altında
Bulgaristan'ın Harmanlı bölgesindeki İvanovo Barajı'nın yıkılması sonucu Meriç Nehri taştı. Taşkın nedeniyle Bulgaristan'da 3 köy ve Edirne'nin bazı kesimleri su altında kalırken, Karaağaç semtinde okullar tatil edildi. Hamzabeyli Sınır Kapısı da büyük araçlara kapatıldı.
Dün gece mükemmel erkeğin kim olduğunu öğrendik
Dünyanın en ünlü erkek kuaförü Rus asıllı kadın kuaför Juliya Apanovich tek bir özel gösterim için 6 Şubat’ta Santral İstanbul'daydı!
Akdeniz'de hayat felç!
Akdeniz'de etkili olan fırtına ve sağanak yağış, turizmin kalesi Muğla'da taş üstüne taş bırakmadı adeta. Tekneler battı, Ağaçlar yerinden söküldü, çatılar kağıt gibi uçtu.
.com.trÜye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.