Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Sertab Erener, Hüseyin Çağlayan'ın sergisinde

- Selma Gürbüz, 'Kendi Gölgelerim' başlığıyla Londra'da sergi açıyor.
- Leighton House Museum'daki solo sergisi 23 Şubat'tan 9 Nisan'a kadar sürecek.
Sotheby's ve Bonham's için, Londra'ya gideceklere özellikle duyurulur!
- Julian Assange müebbet hapse mahkûm olma korkusu yaşayadursun, sokak sanatçıları onu büyük bir kahramana dönüştürdü. Assange'ın portresi, boyama kitaplarının yanı sıra Melbourne'den Tahrir'e kadar stensil olarak dünya sokaklarındaki yerini aldı.
- Ekin Saçlıoğlu'nun üçüncü solo sergisi, galeri x-ist'te açıldı. Açılışa rağbet büyüktü. Saçlıoğlu bu sergisiyle içten kocaman bir tebrik hak ediyor. Malzemedeki araştırmacılığı tüm hızıyla devam ediyor. Tuvalleri hikâye anlatmıyor artık adeta durum komedisi yapıyorlar.
- Hüseyin Çağlayan, Lady Gaga'nın yumurtasını yaptığı gibi Galerist'e solo sergi için geliyor.
- Sergiyle ilgili en büyük merak konusu Sertab Erener'in, bir Osmanlı orkestrasıyla beraber söylediği Üzgünüm Leyla şarkısındaki performansının Beyaz Show'daki kadar kötü olup olmadığı...
- Nilüfer rock söyleyemediği gibi, Sertab Erener de alaturka söyleyemiyor diyebilecek miyiz?
- Tate Modern'in koleksiyonuna dahil edilen ilk Türk heykeltıraş Erdağ Aksel'in Galeri Nev'deki son solo sergisinin adı 'Aile Benzerliği'.
- Erdağ Aksel, militarizm, otorite ve iktidar kavramlarına ironik yaklaşımıyla dikkat çekiyor.
- Müzisyen ressamlara bir yenisi daha eklendi: Erkin Gören. Gören'in ilk albümü Kestim Öldün çıktı. Geri vokalde genç bir sanatçı daha var: Gümüş Özdeş. Fikret Kızılok'u andıran Gören'in albümünün bir güzelliği Gören'in çizdiği kapağı. (http://erkingoren.bandcamp. com/album/kestim-ld-n)
- Proje4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi, 10. yılını doldurdu ve doğum günüyle ilgili bir seri sergiye imza atıyor. Proje Odaları'nda Halil Vurucuoğlu ve Semra Özümerzifon sergileri ve ana galeride Elgiz Koleksiyonu'ndan yeni seçki sergisi.
- Elgiz koleksiyonuna en son eklenen isimlerin arasında Murat Germen, Erdoğan Zümrütoğlu, Ebru Alpagut'un yanı sıra Çinli sanatçılar Pan Yue, Liu Chun Hai ve Luo Jie bulunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA