Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Ömer Uluç'u Elvis'in şarkısıyla anlatmak

Yılın en ilginç etkinliklerinden biri geçtiğimiz günlerde santralistanbul'da sergilenen Öner Kocabeyoğlu koleksiyonun üçüncü katında yaşandı. Hakan Çarmıklı, Erdal Matraş ve Öner Kocabeyoğlu'nun ortak düzenledikleri özel etkinlik New York'lu sanat eleştirmeni Robert C.Morgan ve sanat dünyasının gelmiş geçmiş en efsanevi kadını Peggy Guggenheim'ın torunu, Guy Debord'un en yakın arkadaşlarından kavramsal sanatçı Ralph Rumney'nin oğlu Sandro Rumney'i, Ömer Uluç'un sanatını konuşmak üzere ağırlıyordu.
Sandro Rumney, Uluç'un New York'taki galerisi Art of Century'nin sahibi. İkili baba oğul gibiydi. Uluç, bu galeriyle birlikte pek çok kez uluslararası sanat fuarlarına katıldı. En son ARCO'da Uluç'a, bu galerinin diğer sanatçıları Anish Kapoor ve Jeff Koons eşlik etmişti. Robert C.Morgan ise Uluç hakkında sayısız makaleye imza atmış, Beylerbeyi Cinleri dahil tüm sergilerini izlemiş bir isim.
İkisi de uçaktan iner inmez, Uluç'u Aşiyan'daki denize ve tankerlere nazır mezarında ziyaret ettiler. Morgan'ın Uluç'un eserleri önünde yaptığı konuşmayı kalabalık bir izleyici kitlesi izledi. Kimler yoktu Ömer Uluç'u özleyen ve onunla hasret gidermek isteyen... Şafak Pavey ve BBC'den İstanbul'la ilgili bir film yapan Kolombiyalı dostları, Bilgi Üniversitesi'nin yeni yüzü Özlem Gürses, galerici Özil kardeşler, Erol Aksoy, Emre Kurttepeli, Mehmet Günyeli, Ruken Mızraklı, Nilgün Uysal, Serfiraz Ergun ve kamerası, Hasan Cemal, Ayşe Cemal, Tuba Çandar...
Morgan'ın konuşmasından önce Vivet Kanetti Uluç sözü aldı. Bu etkinliğin fikir annesi ünlü yazar, Uluç'a duyduğu sonsuz özlemi dile getirerek onunla hasret gidermek için bu buluşmanın eşsizliğine dikkat çekti. Morgan sıradışı samimilikte ve nazik konuşmasını Elvis Presley'in Mavi Süet Pabuçlarım şarkısını müziksiz, şiir gibi okuyarak bitirdi.
Müziğe gerek yoktu ki... Tüm Uluç yaratıkları, üç boynuzlu keçi, George, Lucy ve diğerleriyle birlikte çoktan rocknroll yapıyorduk. Pistte Ömer Uluç da vardı. Hepimizi imgeleriyle örten kahkahası da...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA