Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

CHP ve AKP'nin sanat zihniyetini kıyaslıyorum

Televizyonda gördüğünüz her figürden ikisinin seçim analizi yaptığını düşünecek olursak, CHP'nin büyük yenilgisi ve AKP'nin büyük zaferi üzerine düşünmek, cümle kurmak hiç şart değildi. Pekala sıcaklar da hazır bastırmış, müzayedelere muhalefet etmeyi, şehrin dört bir yanında açılan sergilere heyecanlanmamayı, gittiğim bir sanatçı dostun ürettiği son resmiyle coşmayı sürdürebilirdim.
Bütün sanat dünyası, Basel'de soluğu almış, Venedik'i beğenmeyen yüzleriyle Basel fuarına umut bağlamış, İstanbul bana kalmıştı. Seçim sonuçlarıyla, onun yıprattığı gri takım elbiseli kalabalıkla hiç işimin olmasını istemediğim zamanlardı... Lakin o heykeli görünce, doğup büyüdüğüm sonradan terk edip de Cihangir'e yerleştiğim semtim Kalamış'ta annemi ziyarete giderken olan oldu. Seçim sonuçları üzerine ben de düşünmeye başladım. Taksiyle marinaya doğru yaklaşıyorduk. Todori ve kilise sol, marinanın kapısı sağımızda, ilerliyorduk. Ortamızda dev palmiye ağaçları olmalıydı. Marinanın girişini serinleten, biraz da Miami kıyılarına benzeten bir dev palmiye ağaçları... Ama ağaçların yerinde yeller esiyordu. Yoktular. En değerli eşyamı kaybetmiş de bulamamış aranıyordum. Hatta taksiyi durdurmuş sağa sola bakıyordum. Yok. Yok. Yoktular. Onun yerine bir heykel var: ünlü denizci Sadun Boro eşi Oda Boro ve kedilerinin heykeli. Bu nasıl iştir diye taksi şoförüne sormama gerek kalmadı. Başladı anlatmaya... "Kestiler" dedi. "Resmen kestiler... Altı yıl olmuştu. Çok da iyi alışmışlardı buralara palmiyeler. Belediyeden özel izinle götürdüler. Bu heykeldeki adam, dünyayı dolaşmış. Teknesiyle. Bu da karısı ve kedileri. Onlar da dünyayı dolaşmış. Küçücük teknede. Heykel için ağaçlara kıydılar...."
CHP'li Kadıköy belediyesi, heykel için ağaçları, AKP, Kars'ta ucube diye heykeli kaldırıyor. Al birini vur ötekine mi? Ama heykel dikmek için ağacı kaldırmak en fenası değil mi? Söyleyin bana. Elinizi vicdanınıza koyarak söyleyin! O palmiyeleri iptal kimin üstüne vazife? Üstelik bir "ucube heykel" için? Değer mi? Zafer ve yenilginin kaynağını üç palmiye ağacı ve bir ısmarlama heykel üzerinden tekrar düşünelim o halde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA