Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

'Kebaba Şiraz şarabı uyar'

Dün öğle saatlerinde İstanbul Harbiye'deki Boğaziçi Borsa Lokantası'nda hoş bir etkinlik vardı. Pamukkale Şarapları, "Türk ve Fransız kökenli üzümlerden oluşturduğu 'Trio' serisini tanıttı.
Bir an için "Bunun ne önemi var" diyebilirsiniz. Halbuki birden fazla altı çizilmesi gereken nokta var:
Pamukkale Şarapları, Denizli'nin Güney ilçesinde konuşlanmış bir firma. Yakın tarihlere kadar 'mütevazı' kelimesi onu gayet iyi tanımlıyordu.
Ancak artık atılım içinde.
Hem kapasitesini geliştiriyor, hem de piyasaya yeni ürünler sunabiliyor. Yönetim Kurulu Bakanı Yasin Tokat ve onu destekleyen CHP'li Belediye Başkanı Halit Gürbüz iyi işler yapıyor.
Avrupa Birliği sürecindeki Türkiye'de şarabın her geçen gün daha da önem kazandığına hep birlikte şahit olacağız. 17 milyon turisti ağırlayan... Birçok uluslararası firmanın yatırım yaptığı... Kentleşmenin hızla yükseldiği ülkemizde şarap tüketimi de giderek artacaktır.
Davetin bir başka güzel yanı da yemekti. Hatırlarsınız NATO toplantısı sırasında Borsa Lokantası dünya liderlerini ağırlamıştı. Borsa'nın ve Gusto Dergisi'nin işbirliğiyle Çarşamba günü aynı yemeği biz de yedik:
Pamukkale Anfora Narince eşliğinde Ege usulü zeytinyağlı kereviz (Ben kerevizden nefret ederim ama nefisti, çok şaşırdım)... Anfora Chardonnay eşliğinde ıspanak yatağında
'Faroz' usulü levrek buğulama... Anfora Shiraz (Şiraz) eşliğinde Borsa usulü özel besili yayla kuzu pirzolası (Bildiğimiz pirzoladan en önemli farkı 'iki kalem'den oluşması. Böylece pirzola bonfile kalınlığında oluyor, dışı iyi pişerken, içi sulu ve yumuşak kalıyor)... Anfora Cabernet Sauvignon eşliğinde Türk peynir çeşitleri... Ve Anfora Zarif eşliğinde dondurmayla birlikte hurmalı Ege inciri tatlısı...
Davette gazeteciler, lokanta sahipleri ve şarap sektöründen kişiler vardı. İşte sohbetten birkaç ilginç malumat:

* Tatil köyleri firmalara şöyle diyormuş: "Ama bize lezzetli, kaliteli şaraplardan vermeyin. Çünkü 'her şey dahil turizmi' çerçevesinde çok içiliyor, zarar ediyoruz.
* Şiraz üzümünü yetiştirmeyi köylüler tercih ediyormuş. Çünkü tanin oranı yüksek olduğu için kuşlar yiyip zarar vermiyormuş.
* Gusto'nun yönetmeni Mehmet Yalçın'dan bir tüyo: "Kebapla birlikte şarap içmek isterseniz şirazı deneyin."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA