Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Milliyet'in kopya insanları

Hatırlarsınız: Cem Uzan, 2002 genel seçimlerine Genç Parti ile girmişti. Star gazetesinde boy boy Uzan'ın fotoğrafları yayınlanıyordu.
Derken bir gün fark edildi ki... Bir Genç Parti mitingine, diyelim ki 2 bin kişi katıldıysa... Star gazetesi bunu 4 bin kişi gibi göstermişti...
Nasıl mı? Basit bir bilgisayar işlemiyle alanının boşlukları kapatılmıştı. Aynı kişi miting alanının iki, hatta üç ayrı yerinde birden görünüyordu.
Tabii diğer medya kuruluşları Star'ı ve Cem Uzan'ı tefe koymuştu.

***
Cumartesi sabahı Milliyet'e baktım. İmaj reklamına başlamışlar. Tam sayfa reklamda, genç bir adam, açmış Milliyet'i, ayakta okuyor. Ardında da bir sıra insan. 'Halk Ekmek' kuyruğundaki gibi dizilmiş.
Tam geçiyordum, şeytan dürttü. Kuyruktaki insanlara dikkatlice baktım. Bir yandan da düşünüyorum: Acaba reklam ajansı bunca kişiyi nereden buluyor? Fotoğraf çekimi için adam başna kaç para veriliyor?
Birden... O da ne? Bu insanların hepsinin en az bir kopyası var! Aslında kuyrukta görünenden çok daha az sayıda insan bulunuyor. Elemanları bir şöyle yerleştirmişler, bir böyle yerleştirmişler. Mesela adam kuyruğun önünde ceketli, arkada sadece gömleğiyle... Böylece uzun bir kuyruk yaratmışlar.
Aslında önemli bir konu sayılmaz. Ne de olsa gerçek bir haber değil; alt tarafı reklam. Ama Star'da yapılan hergeleliği getiriyor akla. 'Basında Güven' sloganına da galiba teğet geçiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA