Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Erbakan mı, Erdoğan mı?

Bundan dokuz yıl önce ' 28 Şubat Süreci' de denilen ' buçuklu darbe'nin en önemli adımı atılmıştı. Erbakan ile Çiller, Milli Güvenlik Kurulu'nda silkelenmiş, Meclis'ten çıkan 'meşru hükümet' o andan itibaren dikiş tutmamıştı.
Yapılan apaçık demokratik işleyişe müdahaleydi. Ancak böyle bir ' şer'den, bir ' hayır'ın çıkacağı kimin aklına gelirdi.
'Dinci' Milli Görüş hareketi, aynı zamanda ekonomide devletçi bir anlayışa sahipti. Avrupa Birliği'ne ise karşıydı.
28 Şubatçılar Erbakan'ı siyasetin dışına itti. Bunun üzerine, Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının önü açıldı.
Eğer 'Hoca' kalsaydı Erdoğan, en çok bakanlığa kadar yükselebilirdi. Ve tabii Erbakan'ın koltuğu altında, 'devletçimillici' çizginin dışına çıkamazdı.
Sonuçta Avrupa Birliği'ne girmeye istekli, özelleştirmelerle piyasa ekonomisini geliştiren, yabancı sermayeyi ülkeye çekmek için uğraşan bu kadrolar, 28 Şubat sayesine bir güç olarak ortaya çıktı.
Tayyip Erdoğan'ın beğenmeyebilirsiniz. Kabul. Ama " Erbakan mı, Erdoğan " diye sorulsa... Ve alternatif olmasa... Hangisini tercih edersiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA