Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

İyi dinleyin, son kez anlatıyorum

CHP'liler kızıyor: "AK Parti yeni kentler kurmaktan dahi söz ederken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatleri niye göze batıyor?"
Sebebi çok basit:
* CHP özelleştirme yapacak mı? Hayır. Kemal Bey ve şürekâsı özelleştirmeye sıcak bakmıyor. Tam tersine devletin ekonomideki ağırlığını artırmayı düşünüyor. Yani özelleştirmeden para gelmeyecek.
* CHP dış borç alacak mı? Hayır. Almayacak, hatta dış borçlar nedeniyle AKP'yi eleştiriyor.
* CHP vergileri yükseltecek mi? Hayır.
Tersine, birçok kalemde vergileri düşürmeyi ve sübvansiyon yapmayı taahhüt ediyor. Yani "zenginden alırım, fakire veririm" gibi bir yaklaşımı da yok.
* CHP ihracatı artırarak mı kaynak sağlayacak? Hayır. Seçim Bildirgesinde ihracatı artırmaya yönelik kayda değer bir plan, proje, öneri gözükmüyor.
Eeee, geriye ne kaldı?
Darphane!
"Bas bas paraları Kemalim,
Afiyetle yiyelim.
"

***
Peki ya Hükümet partisi?
Onun böyle rezervleri, kısıtlamaları, ekonomik tabuları, kırmızıçizgileri yok ki! Borç da alır, vergi de... İhracata gaz da veriri, özelleştirme de yapar...
Sosyal demokratlar gibi, "Mevcut pastayı eşit bölüşelim" demiyor ki AKP...
"Pastayı büyütelim ki herkesin payı artsın" iddiasındaki bir parti o... Çalışmayı ve girişimciliği teşvik ediyor. CHP gibi, "Ben size havadan para vereyim, siz de evinizde oturun" demiyor.
Piyasacı, küreselci, tüccar kafalı, pragmatik!
CHP'de bunların hangisi var? Hiçbiri!
Aradaki farkı artık anladığınıza göre, abuk sabuk mesajlar göndermeyi kesersiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA