Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

"Öpülesi, sevilesi bir denizkızıydı"

Dünkü yazıda yoğun petrol tankeri geçişi yüzünde İstanbul Boğazı'nın büyük tehlike altında olduğundan söz etmiş... Örnek olarak da, 1979'da Haydarpaşa açıklarında meydana gelen kaza sonucu patlayarak yanan Rumen gemisi Independenta'yı göstermiştim.
Okurumuz Teoman İlkin mesajında başka bir olayı hatırlatıyor bize: "Peter Zranic Vakası" (Bazı kayıtlara göre "Zoranic").
Olayı Oktay Sönmez'in "Anılarda Gemiler... Ufkun Ötersinde Kayboldular" adlı kitabından özetleyeyim (İş Bankası Yayınları).
14 Aralık 1960 günü Yugoslav bandıralı 'Peter Zranic' ile Yunan bandıralı 'World Harmony' adlı iki tanker Paşabahçe açıklarında çarpışıyor. Alev alan Zranic sürüklenmeye başlıyor. Karşı kıyıya geçip İstinye koyunda kızağa çekilmiş olan Tarsus gemisine bindiriyor.
Bunun üzerine, daha yeni boyanmış olan ve Oktay Sönmez'in "Öpülesi, sevilesi bir denizkızıydı" diye andığı Tarsus, yanmaya başlıyor.
Sonuçta yüzen bir hayalete dönüşen Tarsus, bir yıl sonra hurda demir fiyatına İtalyanlara satılıyor. Kıssadan hisse: Boğaz'daki büyük bir tanker kazası, İstanbul için felaket demektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA