Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Kim kimi değiştiriyor?

Eğer şu sıralar 2012'de değil de, faraza 2004 ya da 2007'de olsaydık... Rauf Denktaş'ın vefatı medya tarafından farklı bir biçimde sunulurdu.
Askerci medya, Denktaş'ın ölümünü ahlayarak, vahlayarak verirken... Vesayet karşıtı medya hem habere nispeten az yer ayırır, hem de Denktaş politikalarının sıkı bir eleştirisini yapardı.
Bugün öyle bir kutuplaşma olmadığı için hemen her yayın, Denktaş'a geniş ve olumlu bir yer ayırdı. Sormak gerek: Peki niye tersi olmadı? Niye askercilere yakışacak türden bir yayıncılık yapıldı da... Vesayet karşıtlarının yayını tercih edilmedi?
Galiba olayın esası şöyle: Türkiye'deki iki başlı iktidar yapısı tekleşiyor... AK Parti Hükümeti seçilmişlerin üstünlüğünü atanmışlara kabul ettiriyor...
Buna karşılık devletin sorumluluğunu üstleniyor...
Madem doğrusu da bu... Ne güzel bir gelişme; değil mi? Hayır! Süreç öyle işlemiyor.
Çünkü bu devlet, bilhassa Osmanlı'nın son döneminden beri topluma karşı karanlık işler çevirmeye alışmış. 1909'dan başlayarak, her kesimden insanın kanına girmiş.
AK Parti işte böyle bir devletin sorumluluğunu üstleniyor. Ancak bu ilişki sonucunda değişen... Lenduha devlet değil... Henüz 10 yaşındaki parti oluyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA