Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

10 Kasım'da Erdoğan niye yok?

Bugün köpürtülecek konu belli oldu: Atatürk'ün 74'üncü ölüm yıldönümünde Başbakan Erdoğan yurtdışında. 1938'den beri ilk kez oluyormuş bu... Başbakanlar hep törenlere katılırmış.
Ben hiç şaşırmadım. Çünkü Erdoğan, AK Parti kongresinde sinyali vermişti: Öncelikle Atatürk yerine "Gazi Mustafa Kemal Paşa" demeyi tercih ediyor. Niye? Çünkü Kurtuluş Savaşı'nı önemsiyor. Buna karşılık Tek Parti dönemi uygulamalarını yanlış buluyor.
Erdoğan'a göre Atatürk... Alparslan'dan başlayıp, Fatih Sultan Mehmet'ten geçip, günümüze doğru uzanan "Müslüman- Türk" komutanlar-devlet adamları silsilesinde yer alıyor. Zirveler arasında bir zirve yani.
Bence "Ulu Önder" nitelemesi de hoşuna gitmiyor... Kendisi şu anda Türkiye'ye önderlik ederken, başka birisini ululamak istemiyor.
Tabii bir de yıllarca mücadele ettiği ve nihayet geçen yıl geri adım attırdığı, kendisini cezaevine koyan Vesayet Sistemi'nin simgesi Atatürk.
Bu açıdan bakıldığında Erdoğan'ın yokluğu değil, varlığı tuhaf olmaz mıydı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA