Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Gerçek suçlu aşırı serbest silah yasaları mı?

Dehşetengiz okul saldırısının olduğu Newtown kasabasını ziyaret eden ABD Başkanı Obama, "Başkanlık dönemimde böyle dört büyük trajedi yaşandı. Ülkemizde her gün insanlar öldürülüyor. Buna daha fazla izin veremeyiz" dedi.
Obama'nın sözleri, "silah edinme ve taşımada kısıtlamaya gidilecek" diye yorumlandı.
ABD'de ne zaman böyle bir saldırı olsa, hemen silah yasaları eleştirilir. Peki ama sıradan cinayetlerin ve ruh hastalarının gerçekleştirdiği kitle katliamlarının nedeni, aşırı serbest silah yasaları mı? Gelin sayılara bir göz atalım...
ABD'de her yıl 15 bin cinayet işleniyor. Bunların 12 bini silahla gerçekleşiyor.
ABD'nin nüfusu 310 milyon. Vatandaşların elinde 190 milyon silah var. Söz konusu 12 bin cinayetin tamamının ruhsatlı silahlarla gerçekleştirildiğini varsaysak bile (ki değil!)... Her 16 bin silahtan sadece birinin cinayette kullanıldığı sonucuna varıyoruz.
Yine istatistiklere göre ABD'de 44 milyon kişinin silahı var. Hesabı bu açıdan yaparsak, silah sahiplerinin yüzde 99.97'sinin cinayete bulaşmadığını görüyoruz.
Özetle: İnsanlar görüneni ve korkutanı suçlamaya hazırdır... Politikacılar da bu eğilimi kullanır. Halbuki gerçek nedenler çok farklı olabilir.
Mesela arka bahçelerdeki havuzların, ABD'deki çocuk ölümlerinde, silahlardan katbekat daha 'suçlu' olduğunu biliyor muydunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA