Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

İşinize yarayacak haberler

Mutlu ve sağlıklı bir yıl geçirmeniz dileğiyle 2013'ün ilk yazısına başlayalım... İşte gündelik hayatta kullanabileceğiniz bazı bilimsel araştırmalar:
California Teknoloji Enstitüsü'nün araştırması, insanların, yakın çekim fotoğraflarda gördükleri kişileri, genellikle, güvenilmez, işinde yetersiz ve albenisiz bulduklarını ortaya koymuş.
Diyelim ki bir ajansa fotoğrafınızı yollayacaksınız. Ne kadar güzelyakışıklı olursanız olun, riske girmeyin ve yakın plan (mesela sadece yüz) fotoğraflarınızı göndermeyin. Hiç olmazsa boynunuz, ceketiniz filan da gözüksün.
Lincoln ve Nottingham üniversitelerinden akademisyenler ortaklaşa araştırmış... Konu: Parasal konularda akıl verme... Mesela: "100 bin liramı nasıl kullanayım?"
Sonuç: Yabancılara (veya uzak akrabalara) verdiğimiz akıl... Yakınlarımıza verdiğimize kıyasla; çok daha doğru, yerinde, mantıklı oluyormuş.
Eğer paradan, yatırımdan filan anlıyorsanız... Kardeşinize, babanıza veya çok sevdiğiniz arkadaşınıza, "şuraya yatır, buraya yatır" diye öneride bulunmayın. (Tabii kötü kalpli değilseniz.) Not: Bu tür araştırmalar genel vaziyeti ortaya koyuyor. Durumun "çoğunlukla" nasıl olduğunu bizlere gösteriyor.
İstisnai vakalar mutlaka olacaktır.
Beslenme alışkanlıklarımız üzerine araştırmalar yürüten Cornell Üniversitesi uzmanları, kilo vermek isteyenlere birkaç basit öneride bulunuyor: 1) Mutfak tezgâhının üzerinde sadece sağlıklı yiyecekler bulunsun. Diğerlerini dolaba kaldırın.
2) Asla marketten, pazardan eve getirdiğinizi paketten yemeyin. Mutlaka dilimleyip, tabağa koyduktan sonra yiyin.
3) Uyandıktan sonra bir saat içinde kahvaltı yapın ve sıcak bir şeyler yiyin.
4) Mideniz uzun süre boş kalmasın. Üç-dört saatte bir yiyin. Ama tabii azar azar.
5) Her lokmadan sonra, çatalı kaşığı tabağın yayına koyun. Yavaş yavaş çiğneyin.
Missouri Gazetecilik Okulu'nun gerçekleştirdiği araştırmaya göre... Bir gencin siyaset haberlerini takip etmesi, (gazetede okuması ve TV'den, internetten izlemesi), "siyasetle ilgili olduğu" anlamına gelmiyor.
Bir gencin siyaset bilinci, ancak ailesiyle ve arkadaşlarıyla siyasette olup bitenler hakkında konuştuğunda gelişiyor.
O halde... Politik alanın demokratikleşmesinden yana olan siyasetçilerin... Gençlerin siyaseti tartışmasını sağlayacak yöntemler geliştirmesi gerekiyor.
Bu açıdan bakınca, Başbakan Erdoğan'ın ortaya sürekli yeni fikirler atarak tartışmalara yol açması olumlu bir durum.
Sabancı Üniversitesi'nde de ders veren, John Molson İş Okulu'ndan Onur Bodur, Fransız ve İngiliz akademisyenlerle birlikte gerçekleştirdiği, "Tüketici nereye bakar" konulu araştırmanın sonucunu şöyle açıklıyor:
"Tüketicilerin, vitrinin veya standın ortasına yerleştirilen ürünleri satın alma ihtimali daha fazla... Daha da ilginci çoğu tüketici bunu farkında olmadan yapıyor!"
Bu yazıyı okuyan dükkân sahipleri vitrinlerine bir daha bakmalı: Acaba, en çok satmak istedikleri ürünler nerede duruyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA