Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

İnsani de olsa politik

Gidin istediğiniz siyasetçiye sorun... Yaşayarak veya tecrübeli bir meslektaşının uyarısıyla şunu öğrenmiştir: Siyasetçi 7/24 siyaset yapar!
Eşiyle, çocuklarıyla, çok yakın akrabalarıyla birlikte olduğu özel saatler haricinde... Başka insanların, hele hele medyanın bulunduğu her ortamda, siyasetçi, siyaset yapmaktadır. İstese de yapmaktadır, istemese de!
Çünkü siyasetçinin her sözü ve her davranışı, bir şeyi yapması kadar, yapmaması da; toplum tarafından anlamlandırılır, yorumlanır; övülür veya yerilir.
Başbakan Erdoğan... Emekli Org. Ergin Saygun'u hastanede ziyaret etmesini şöyle açıkladı: "(Eski çalışma arkadaşıma karşı) insani bir görevi yerine getirdim. Herhangi bir beklentim söz konusu değil."
Başbakan'ın bu açıklamasının yüzde yüz doğru olduğunu kabul edelim. Yine de fark etmiyor! Kamuoyu bunu da siyasi terazide tartacaktır.
Mesela birileri, "İnsanlığını niye ona gösteriyor da, Balyoz veya Ergenekon tutuklusu başka hastalara göstermiyor" diye soracaktır.
Bakın mesela eski GK Başkanı İlker Başbuğ, Silivri Cezaevi'nden "taşı" atmış:
"Gökyüzünden bir vahiy mi indi ki TSK şöyle oldu, böyle oldu. Bizim düşüncelerimizde herhangi bir değişiklik yok Ama dışarıda 180 derece dönüşler olabiliyor. Her an için, her türlü politika değişiyor..."
Dolayısıyla... "İnsani görev" açıklamasını, "Erdoğan tartışmalara noktayı koydu" diye sunmanın karşılığı yok. Dediği kabul görmüyor ki noktayı koyabilsin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA