Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Cafcaflı kitaba ne gerek var?

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Başbakan Erdoğan'ın 2013 Bütçe Konuşmalarını, "Söz verdiğimiz gibi!" adıyla kitaplaştırmış.
Konuşmaları derleyerek çok iyi yapmışlar. 250 sayfalık kitapta sürüyle veri var. Türkiye'nin AK Parti iktidarında yaptığı büyük hamleler apaçık görülüyor.
Gelelim eleştiriye: Evet, Başkanlık iyi yapmış ama iyisini yapmamış:
1) Kitap gıcır gıcır, kalın bir kuşe kâğıda basılmış. Ne gerek var? Bu tip kâğıt, metin ağırlıklı değil, görsel (fotoğraf, çizim) ağırlıklı kitaplarda kullanılır. Yazı için artık bütün dünyada tekrar kullanıma sokulmuş (recycled) kâğıtlar kullanılıyor.
2) Her halde zengin dursun, albenili olsun, Başbakanımıza yakışsın diye kitaptaki yazılar "koyu altın renginde" yazılmış. Siyahın suyu mu çıktı? Kâğıt parlak, yazı soluk; okumak isteyeni niye zorluyorsunuz arkadaşlar?
Aklımdan çıkmış; yukarıdaki satırları yazdıktan sonra baktım: Medya-Tanıtım'ın başında... Gerçek bir kitap kurdu olduğu için bu eleştirileri benden önce yapacak Hüseyin Çelik var. Hayret!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA