Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

'Kaldır' demek kolay

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, medya patronu Aydın Doğan'a çağrıda bulunarak... Hürriyet gazetesi logosunun yanında yer alan, "Türkiye Türklerindir" sloganını kaldırmasını istemiş. Geçenlerde bu konuya değinmiş... Ve o sloganın, "Ne mutlu Türküm diyene..."den daha sert olduğunu belirtmiştim (17 Şubat).
Atatürk'ün sözü dışlamayan, kapsayıcı bir milliyetçi anlayışa tekabül eder: "Türküm diyorsan Türksün..."
Hürriyet'teki slogan ise, Türküm demeyeni siyasetten mahrum eden bir anlayıştır. (Burada kastedilen "ülke sahipliği", elbette ekonomik değil, siyasi bir durum.)
Örneğin... Bu anlayış, geçenlerde "Türk değilim, Arnavut'um" diyen Hakan Şükür'ün milletvekili olmasını kabul edemez.
Çünkü mantık akışı şöyle: "Türkiye Türklerindir... Türkiye'yi Türkler yönetir... Türk olmayan Türkiye'yi yönetemez..."
Tabii Arnavutlar az olduğu için Şükür'ün lafının fazla önemi yok. Kürt ve PKK sorunları ise tam da buradan kaynaklanıyor. Şu anda çözüm için harıl harıl çalışılıyor... Başbakan Erdoğan etnikkafatasçı ideolojiyi eleştirirken...
Aydın Doğan da bir süre önce yanında çalışan gazetecilerden sürece destek vermelerini istedi.Yani Sırrı Sakık'ın, Aydın Doğan'a yaptığı çağrı saçma değil. Gündeme uygun.
Ancak... Hürriyet, tam da "Türkiye Türklerindir" diyen kitlelere hitap ediyor. Gazete o sloganı kaldırırsa... Kısa bir süre içinde 100 bin okur kaybedebilir.
Peki ya Sırrı Sakık? "Merak etmeyin, kaybınızı biz karşılarız" diye garanti verebilir mi? Veremez.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA