Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Neler öğrendim biliyor musunuz?

Reddit adlı bir internet sitesi var. Kullanıcılar ilginç fotoğraf ve metinleri sitede yayınlıyor. Zaten milyonlarca internetçi tarafından biliniyordu ama site, asıl Boston Maratonu'ndaki patlamalardan sonra gündeme oturdu.
Çünkü netçiler, amatör dedektiflik oynayarak, patlamadan sonra paniğe kapılmayan herkesin fotoğrafını "Terörist bu olabilir" diyerek siteye koydu.
Bu yüzden sürüyle masum kişi töhmet altında kaldı. Üstelik gerçek zanlıların görüntüleri, o fotoğraf arasında yoktu!
Reddit'te değişik kategoriler var. Bunlardan biri "Today I Learned" bölümü. "Bugün öğrendim ki..." diye Türkçeleştirilebilir. İnsanlar kendilerine şaşırtıcı gelen bilgileri paylaşıyor.

Acımasız siyaset

Aslında her gün bir şeyler öğreniyoruz... Mesela ben sağlık derdine oradan oraya koştururken ilginç şeyler öğrendim.
Mesela kan vermeyi beklerken, vatandaşlarla sohbet ettim. Meğer CHP'li Maltepe Belediyesi, bir ara Türkiye Diyabet Vakfı'nın İdealtepe'deki (Küçükyalı) merkezine kafayı takmış.
"Yılmaz Mızrak Kültür Merkezi'ndeki yerinizden çıkın..." demiş. Baskınlar filan yapmış. Halbuki merkezin 15 yıllık kira kontratı varmış. Dava açılmış, sonunda Vakıf kazanmış.
Belediye hukuku aşamayınca, Vakfı ve merkezde çalışanları yıldırmak için kapının önüne kamyonlarla kum yığmış. Merkeze giren çıkan olmasın diye...
Duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Olacak iş mi? "7.4 yetmedi mi" diye pankart açan akılsız İslamcılardan ne farkları var?
Deprem inanç ayrımı yapar mı hiç? Yapmaz. Müslüman'ı da öldürür, Yahudi'yi de, çöken binanın altında Budist de ezilir, ateist de...
Şeker hastalığı da öyle değil mi? Hastalık siyasi ayrım yapmaz ki! Hiç kuşku yok ki teşhis ve kontrol için Diyabet Merkezi'nden yararlananlar arasında CHP'nin sürüyle seçmeni vardır.

Rant kaynağı gerek

Vakıftakilerin zar zor kaldırdığı kumları oraya döken CHP'liler düpedüz bindikleri dalı kesmeye kalkışmışlar. Çünkü bu tip yanlış davranışlar hemen kulaktan kulağa yayılıyor. (Unutmayalım ki fısıltı gazetesi en güçlü mecradır.)
Belediye bir sağlık kurumunu niye defetmek ister? Sohbet ettiğimiz kişilerden birisi şöyle dedi: "Türkiye Diyabet Vakfı'nı, Cumhurbaşkanlığı manevi olarak destekliyor ya; o yüzdendir..."
Ben de şöyle bir akıl yürüttüm: "Türkiye'de iktidarlar, ihalelerle, tahsislerle, ucuz kiralamalarla taraftarlarına rant dağıtır... Uzun süredir iktidarın nimetlerinden yararlanamayan CHP'nin elindeki tek araç belediyeler... Vakfı kaçırtmak istemesinin asıl nedeni budur bence."
Velhasıl CHP'deki tek mesele ideolojik değil.
Önemli haber: İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı Muammer Güler, geçen dört yılda belediye başkanları ile ilgili 1.521 soruşturma izni verildiğini, bunların 599'unun AK Parti, 454'ünün CHP, 231'inin MHP, 96'sının BDP ve 141'inin diğer partilere ait olduğunu açıkladı. Haber önemli. Çünkü kamuoyunda "CHP'li belediyeler soruşturuluyor, AK Partililer es geçiliyor" diye bir algı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA