Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Hocanın önemi

Anlatmaya çalıştığım buydu işte: Futbolcuların iyi olması yetmez... Başlarındaki teknik direktörün de iyi olması gerekir.
Milli Takım'da görev alan futbolcular üç aşağı, beş yukarı aynıydı. Yani oyuncularda radikal bir değişiklik yoktu. Tek temel değişiklik hocayla ilgiliydi:
Abdullah Avcı gitti, Fatih Terim geldi. Takım bambaşka bir futbol oynamaya başladı.
Bir aksilik olmazsa, benzeri bir durum Fenerbahçe'de de olacak. Ersun Yanal ile koşan, pres yapan bir takım izleyeceğiz. Buna uymayan kesik yiyecek, hatta takımdan gidecek.
Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim: Bugüne kadar gösterdiği performansla Sow bu takımın futbolcusu olamaz. İki nedeni var:
1) Sow farklı: Tam formda olmadığında, tam randıman veremiyor. Yani form grafiği yüzde 80-90'ken, yüzde 80-90'lık randıman alınamıyor. Yüzde 65-70'e düşüyor. Sow'un yüksek randımanla oynayabilmesi için, form grafiğinin de 100'de olması gerekiyor.
2) Sow pres yapmıyor. Şöyle biriki sonuçsuz hamle... Sonra işin peşini bırakıyor. Bu Ersun Hoca'nın kabul edeceği bir durum değil. Sow'un çok ama çok çalışması gerek.
Not: Bugüne kadar izlediğimiz tarzıyla Salih de bu takımda zor yer bulur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA