Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Demokrasi, Batı'nın aldatmacası mı?

Biliyorsunuz son günlerde burada "İslamofobi" ve "İslamcı teröristler" gibi kavramları ele alıyorum. Çünkü İslamcı teröristlerin "medeniyetler çatışması" yaratmaya çalıştığını düşünüyorum.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün söyledikleri bu bağlamda önemli... Bakın ne diyor Cumhurbaşkanı:
"İslam'la demokrasi arasında bir ikilem yoktur. Zira her inanç ve kültürün kendisinde yer bulabildiği çoğulcu yönetim şekli hangi kökenden gelirse gelsin herkes için caziptir. (...) Arap Baharı, 'demokrasi ile İslam bağdaşmaz' diyen hurafeleri bozan tarihi bir gelişme olmuştur."
Ben kendi payıma bu görüşlere katılıyorum. Eminim milyonlarca Müslüman da katılıyordur...
Tamam ama İslamcı teröristler hiç de böyle düşünmüyor. Demokrasinin Batı kaynaklı bir aldatmaca olduğunu, materyalist bir dünya görüşüne dayandığını filan söylüyorlar.
İşin daha da vahim tarafı ne biliyor musunuz? Demokrasinin bir eksiği-gediği ortaya çıktığında... Ya da demokrat denilen parti, organizasyon veya insanlar bazı hatalar yaptıklarında; mesela yanlış tavırlar aldıklarında...
İsimleri belli İslamcı aydınlar, bütün güçleriyle demokrasinin üstüne gidiyor; demediklerini bırakmıyorlar...
Ben bu tavrın, "İslam ile demokrasi bağdaşmaz" diye propaganda yapan İslamcı teröristlere ideolojik dayanak sağladığını düşünüyorum. Haksız mıyım?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA