Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

"Ruhunu diriltmek için ceset ödünç al"

Füze meselesi tartışılıyor ya... Çin açıklama yapmış, "Konuyu siyasileştirmeyin" diye. İyi ama savaş, siyasetin başka araçlarla sürdürülmesi değil mi? Füze de, bir savaş gereci olduğuna göre ister istemez siyasetle ilgili.
Neyse... Açıklamayı duyunca aklıma Çinli bilgelerin yüzyıllar önce geliştirdiği savaş ve politika hileleri geldi. Hilelere 36 Stratagem adı veriliyor.
Siber Savaş ala- nındaki nadir uzmanlarımızdan olan Hasan Çifci, Her Yönüyle Siber Savaş (Tübitak Yay.) adlı kitabında, bu hilelerin bilgisayarlar aracılığıyla yapılan savaşta da kullanılabileceğini söylüyor.
Şu sıralar Washington'da F-35 uçaklarıyla ilgili projede görevli olan Hava Mühendis Binbaşı Çifci'nin kitabında hilelerin nasıl kullanılabileceği anlatılıyor.
Bu hilelerden adları ilginç olan birkaçını sayayım: Şeftali ağacı için, erik ağacını feda et... Fırsatını bulunca keçiyi arakla... Ruhunu diriltmek için ceset ödünç al... Dut ağacını gösterirken, akasya ağacını lanetle...
Bu garip sözlerin ne anlama geldiğini merak edenler kitaba bakabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA