Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Apo'nun itirafları

Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra sorguya çekilmişti. 1999'daki sorgu görüntüleri Aydınlıkçılar tarafından geçen gün yayınlandı. Apo özetle "Biz taşeron örgütüz, devletin her istediğini yaparız" diyor.
Kime diyor? Şu anda Ergenekon davasından aldığı 29 yıllık ceza nedeniyle hapiste olan Emekli Albay Atilla Hasan Uğur'a...
Bu görüntüleri yayınlamasının çeşitli amaçları olabilir. Bunlardan biri Apo'yu, Ankara'nın işbirlikçi olarak göstererek, Kandil'i hareket geçirmek. Yani Barış Sürecini dinamitlemek.
Tamam ama Apo'nun o dönemde böyle laflar ettiği zaten biliniyor. Daha uçaktayken başlamıştı "işbirlikçi" konuşmalara. Sorun, "Siyaset icabı gerekliydi" diyecektir.
Kürt siyaseti kendini Başbakan Erdoğan'a endeksledi. Ne yolsuzluk operasyonu bozdu bu yakınlaşmayı, ne de PKK'lı üç kadının Paris'te öldürülmesi...
Apo'nun taa 15 yıl önce söyledikleri ise hiç bozmaz. Kimse heveslenmesin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA