Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Başbakan arayışı

Cumhurbaşkanlığına aday olup olmama konusunda... Başbakan Erdoğan'ın anketlere baktığını, verileri- istatistikleri değerlendirdiğini sananlar var.
Başbakan'ın anket merakını bilmeyen yok. Ancak Köşk konusu farklı... Neden farklı? Çünkü Cumhurbaşkanı ilk kez halk tarafından seçilecek.
Değil sokaktaki vatandaş, devletin kurumları bile aslında bu seçime hazır değil. Çünkü yeni tür seçimin düzenli ve güvenli bir biçimde yapılması için gereken kanunlar çıkarılmadı.
Neyse... Başbakan Erdoğan, Köşk seçimini kazanıp kazanmamayı değil... Esas olarak, kazandıktan sonra neler olacağını hesaplamaya çalışıyor.
Sadece bir tane örnek vereyim: Erdoğan, 17 Aralık hücumunu, Başbakanlık pozisyonunun kendisine verdiği kapsamlı yetkilerle durdurabildi. "Paralel yapı" denilen Cemaatçi emniyetçileri ve savcıları darmadağın etti. Etti ama bu kadrolar devletin içinde durmakta ve ona diş bilemekte.
Şu nokta çok önemli: Erdoğan, Köşk'e çıktıktan sonra, Başbakan olacak kişi, bu konuda acaba aynı enerjiyi, aynı çalışkanlığı gösterebilecek mi?
Ben bugünlük sadece birine değindim. Eminim Başbakan'ın zihnini kurcalayan başka sorunlar da vardır.
Demem o ki: Başbakan Erdoğan karar vermek için anketlerden ziyade, çevresindekilerin özgeçmişlerini inceliyordur. Eğer o Başbakanı bulamazsa, kendi de Köşk'e çıkmaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA