Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Oğuz Çetin'in saflığı

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Oğuz Çetin, futbolumuza yeni, etkin, başarılı teknik direktörler kazandırılması konusunda El Cezire-Türk televizyonuna konuşmuş. Şöyle diyor:
"Dünyada bu yolda giden birçok ülke var ama bizde maalesef buna izin vermiyorlar. Buna izin vermeyen yalnızca sistem değil, bu işin içinde direkt yer alan kişiler. Yani bu yolu açacak kişiler. Fatih Terim önümüzü açmadı. Hep bana, hep bana olmaz. Bunu yapmıyorlar, Mustafa (Denizli) Hoca'yı o konuda ayırıyorum. O daha farklı bir bakış açısında..."
Hemen her sektörde "öğretmen" gibi davranan, tecrübeli abiler vardır. Bildiklerini yeni nesillere aktarmaktan, ellerinden tutukları gençlerin, önemli pozisyonlara yükseldiğini görmekten gurur duyarlar.
Ancak insanların çoğunluğu öyle değildir ve Oğuz Çetin'in de Fatih Terim'den böyle davranmasını beklemesi, Terim'i hiç tanımadığı gösterir.
Fatih Terim futbol sektöründeki bir "siyasetçidir". Belli bir başarıyı, güce tahvil etmekte bu kadar mahir başka bir Türk hoca ben görmedim. (Almanya'da Beckenbauer, Fransa'da Platini var.)
Terim'in kendi medyası vardır. Bazı gazetecileri kendine bağlamıştır. Bu arkadaşlar, Terim ve çevresi hakkında asla onu rahatsız edecek bir şeyi yazmazlar, söylemezler. Buna karşılık onları çeşitli haberlerle besler, daha da önemlisi, işsiz kaldıklarında iş bulur.
Oğuz Çetin, gençliğinde Alman futbol sistemini teneffüs ettiği için, belli ki bir "eğitim" ve "kariyer" sistemine inanıyor.
Halbuki Türkiye'de böyle bir mekanizma yok. Bizde gücü eline geçiren, sistemini dayatır. Altta kalana iki seçenek kalır: 1) Baştakini devirmek veya 2) Ayrılmasını beklemek. Bu kadar...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA