Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Üç maymun

Bazı arkadaşlarımız diyor ki: "Batı, İslam'a ve Müslümanlara önyargılı... Bunu nereden anlıyoruz? Mesela baş kesen, teröristlere hemen 'Müslüman terörist' yaftası yapıştırılıyor. Ama diğerlerinin yaptıkları için 'Yahudi Terörist', 'Hıristiyan Terörist' ya da 'Budist Terörist' dendiğini duyamazsınız. Niye, çünkü Batı medyası ikiyüzlüdür..."
Ben bu eleştiriye karşılık olarak, "Batı kamuoyunun Müslümanlara karşı önyargılı olduğunu da nereden çıkarıyorsunuz" demeyeceğim elbette.
Çünkü Batı kamuoyunun ve medyasının ikiyüzlülüğünü defalarca gördük: Örneğin Mısır'daki darbe... Ancak bu gerçeği ifade etmek, Müslümanların kurduğu çeşitli organizasyonları (parti, dernek, vakıf, sendika, cemaat, vs.) sözünü ettiğimiz terör örgütleri karşısında sorumluluktan kurtarmaz.
Çünkü açık bir gerçek var: IŞİD (İD) de, Boko Haram da, Eş Şebab da katliamlarını İslam "adına" yapıyor. Eylemlerini İslam aracılığıyla "meşrulaştırıyor"... Propaganda yaparken İslami kavramları "kullanıyor"...
Sorduğunuzda, "En gerçek Müslüman" onlar. Canlı bomba olup, masum insanları havaya uçururken, "İslam'ın cennetine" gideceklerine inanıyorlar, başka bir dinin cennetine değil...
Peki bu şartlar altında o adamlara "Müslüman terörist" veya "İslamcı terörist" demesi çok mu saçma? Bizim medya (ve devlet), Asala'ya, "Ermeni Terör Örgütü" dediğinde haksız mıydı?
Neticede onlar da eylemlerini 1915 olaylarından hareketle meşrulaştırıyor, Türk diplomatları "Ermeni milleti adına" öldürüyorlardı.
Bugün dünyada benzeri eylemleri "Hıristiyanlık adına" veya "Budizm adına" yapan terör grubu var mı?
İsrail bir Yahudi Devleti olmasına rağmen, çoluk çocuk masum Filistinlileri, "Yahudilik" adına değil, "devlet olarak kendini ve vatandaşlarını koruma" iddiasıyla öldürüyor. O sebeple "İsrail devlet teröründen" söz ediliyor ama "Yahudi terörü" denmiyor.
Bu konuda "görmem- duymam- konuşmam" oyunundan ne zaman vazgeçeceğiz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA