Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

F.Bahçe: Hocanın kafası karışık

Dün Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın, "Başkan Aziz Yıldırım ne der" tedirginliği içinde olduğunu, bu yüzden oyuncuları doğru yer ve zamanda kullanamadığına değindik. Bitmedi: F.Bahçe'yi nasıl oynatacağı konusunda da Kartal'ın kafası karışık.
Takımın yakın geçmişinde birbirine zıt iki oyun anlayışı var:
1) Aykut Kocaman'ın oynattığı; bol paslı, rakibi esas olarak ortadan delmeye çalışan sistem. Bu anlayışta Baroni önemliydi çünkü ortadan şutla gol atabiliyordu.
2) Ersun Yanal'ın oynattığı, kanatlara ağırlık veren sistem ki topu Kuyt, Caner, Gökhan gibi isimler taşıyor, golü Webo atıyordu.
Kartal'ın kararsızlığı şuradan belli:
Takım ortadan daldığında şut atacak kimse yok. O role yarım yamalak şekilde Mehmet Topal soyunmuş... Madem öyle oynatacaksın; Baroni niye gönderildi?
Takım kanat akını yapıyor ama bu kez de kafa vuracak kimse yok. Webo kulübede, kot kafa Emenike sahada. Halbuki Emenike, Kocaman'a uygundu.
Özetle... Asla "biraz ondan, biraz bundan" yapmamalı. Böylesi kafa karıştırır, ezberleri bozar. Hoca hangi sistemi iyi biliyorsa, onu oynatmalı. Veya iyi bildiği sistemler arasında, bu kadroya en uygunu hangisiyse onu uygulatmalı.
Not: Bu söylediklerimin hiçbir işe yaramayacağını elbette biliyorum. Aziz Yıldırım orada durduğu sürece, İsmail Kartal "kendisi" olamaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA