Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEKTEBİN ALAYLISI BERAT ALBAYRAK

Yine yeni yeniden

Bugün bir başlangıç... Hem de yepyeni bir başlangıç... Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için en önemli eşiğin aşıldığı artık büyük bir yolculuğun başlangıcı. Devletin milletle bütünleşerek yek vücut halinde bir yapıya kavuştuğu bir durumdan bahsediyoruz.
Bu toprakların son 1000 yıllık tarihinde milletin iradesi bu denli güçlü ve demokratik bir şekilde ilk defa tecelli etmiştir. Asıl önemli olansa bunun oluşturacağı kelebek etkisidir. Bu coğrafyanın esas ihtiyacı olan, demokratik haklardan ekonomik kalkınmışlığa her türlü yaşamsal taleplerin artık daha somut bir şekilde hayat bulacağı gerçeğidir.
Bundan sonra artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı gibi, hiçbir şekilde eskiye geri dönüş de mümkün değildir. Artık bu coğrafyanın büyük çoğunluğu tarihi yıllar sonra okuyarak öğrenen değil, içinde yaşarken anlayıp yön veren kıvama gelmiştir.
Bu süreçte isimler tabii ki önemlidir, ama ondan daha önemli olan zihinlerdeki devrimin gerçekleşmiş olmasıdır. Sadece Türkiye'nin değil bölgenin düşünsel surlarında da gedik açılmış, artık rüzgarın ne yönden estiğinin hiçbir önemi kalmamıştır.
Burada özellikle son 5 yılda içeride ve dışarıda yaptıkları müdahalelerle bu süreci hızlandıran ve milletin gözünün açılmasına etki eden odakları da unutmamak gerekir. Türkiye'de akla hayale gelmeyecek kesimlerin aynı safta toplanmasına sebebiyet veren bu süreç aslında görünenin arkasındakini ilk defa bu kadar açık deşifre etmiş ve en önemlisi de insanların bunu gayet net görmelerine sebep olmuştur.
Bu vesileyle global krizin de etkisiyle patinaj sürecine giren ekonominin bundan sonra çok daha anlamlı ve potansiyelini hayata geçiren bir yükseliş sürecine gireceğini düşünüyoruz.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde ilk defa halk tarafından bir cumhurbaşkanı seçilmiştir. Ama bundan öte bir tarihi bütünleşmeye kapı açılmıştır. Aslında hikaye çok basit... Yine yepyeni bir şekilde aynı hikayeyi yaşıyoruz. Dere akar eninde sonunda yatağını bulur ve "Her şey aslına rücu eder".
Bu tarihi süreçte ferasetiyle ve dirayetiyle bir kez daha ecdadına yakışır şekilde tarih yazan bu millete sonsuz teşekkür etmek gerekir. Vatanımıza, milletimize ve tüm dünyadaki dostlarına ve sevenlerine hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA