Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Meclis'te pankart açmak caiz midir?

Ağır cezalık suçtur, ama "vatandaşa"... Yani, ben yapsam kabak gibi oyarlar. Altı yıl yerim.
Vallahi eskiden "Meclis'in çalışmasını engellemekten" idama kadar da gidebilirdi bu iş...
Ama CHP milletvekilleri yapınca "Atatürkçü eylem" sayılıyor ve CHP medyasında çalışan arkadaşlar gözyaşlarına boğuluyorlar.
Hani, "Türk bayrağına bir de kalpaklı Atatürk resmi eklemenin" suç olduğu ama suç olmadığı gibi...
Peki, CHP milletvekilleri o oturumda "vatandaş oyunu bize ver" yazılı bir pankart açsalardı CHP medyası gene zil takıp oynar mıydı?
Yarın bir milletvekili de çıkar "şampiyon Fener" pankartı açarsa tepkiniz ne olacaktır? Daha önemlisi, bunun "müeyyidesi" ne olacaktır?
Cevap yok. Cevap, yaşasın Atatürk...
Gülmek isterseniz, konuyla ilgili olarak birbirinize "anamla birlikte olan kadı" fıkrasını anlatınız, buraya cuk oturuyor.
Pankartlarda yazılanlara da bakalım: "Atam seni unutmadık, unutturmayacağız"... "Atam eserine sahip çıkacağız"... "Atam kurduğun cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız"...
Türk Ceza Kanunu ya da Meclis içtüzüğüne göre değil, "ilkokullararası kompozisyon yarışması" kriterlerine göre yargılanmaları gerekir. Alacakları not da kırıktır. Bunları yazan, herhangi bir reklam ajansının "kreatif bölümüne" çalışmak için başvursa, kapıdan kovulur. Ama CHP medyasında köşe yazarı olarak işi hazırdır. (Baktım da, 10 Kasım'da arkadaşlar hâlâ Atatürk'ün ağzından "gelirim oraya haa" gibi kompozisyonlar kaleme almışlar.)
Bu adamlar bana, on beş yıl kadar öncesinin "cesur yürek" lakabı takılan bir hanımını hatırlattılar...
Hani birtakım çarşaflı kadınlar ve çember sakallı adamlar yürüyorlar, bir "cumhuriyet kızı" da onlara Atatürk fotoğrafı tutuyordu... Evet, bir Ortodoks papazının cemaate ermiş tasviri tutması gibi, "ikona" gösteriyordu... Kadın bir anda meşhur oldu, televizyonların haber bültenlerine, canlı yayına çıkarıldı (stüdyoda yanımda oturdu, oradan bilirim.)
Sonra iş anlaşıldı: Meğerse hanımın kocası fotoğrafçıymış, olay da, adam resmini çekip yabancı basına satabilsin diye hazırlanmış bir mizansen! Para kazanacaklar...
Yok, bu değerli milletvekillerinin eline o pankartları "Aydın Doğan grubu" tutuşturmadı tabii, ertesi gün birinci sayfaları şenlensin diye...
Onlar "medyada görünmek" için kendiliklerinden bu saçmalığı planladılar.
Meclis içtüzüğüne göre, bedelini de öderler. "Bilmem kaç maç tribünde oturma" cezası alırlar, Fatih Terim gibi.
İktidar partisini Meclis oturumunda protesto etmek istiyorsan, ki en doğal hakkındır, bunun yolu yordamı bellidir. Eskiden "sıra kapağı vurulurdu", sonra eski usul kapak mapak kalmadığı için "elinin ayasını sıranın üzerinde şaplatmak" yöntemi bulunmuştu. Ama olayı, üzerinde "sigarayı bırakın" ya da "polis haftası" yazılı pankartla sahaya çıkan futbol takımı düzeyine düşüremezsin!
Böyle yaparsan, sana "siyasi zavallı" derler.
Benim dememe gerek yok, seçmen sandıkta söyler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA