Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Aksaray Meydanı'na ne zaman kıllık edeceksiniz?

Kendilerine kabaca "liberal aydın" tabir edilen arkadaşlarla ara sıra laflıyoruz...
Taksim Meydanı'nın bugünkü görüntüsünü "gayet güzel" buluyorlar. Topçu kışlasının yıkılmış olmasını onaylıyorlar fakat buna karşılık 31 Mart ayaklanmasının asıl merkezi olan Taşkışla'nın yıkılmasını asla istemiyorlar tabii. (31 Mart'ta topçu birlikleri değil avcı taburları ayaklanmıştı.)
Başbakanın Çamlıca'ya cami yaptırmak istemesi de onlara ters geliyor. Başbakanın "seçim yatırımı olarak" İstanbul'a yaptırdığı yollarla ve geçitlerle "yetinmesini" istiyorlar.
Eh, bu da bir görüş. "Her 'camiye karşıyız' dediğinizde, uyuzluk ettiğiniz iktidar partisine bir puan daha yazar" diyorum, anlamıyorlar.
Niçin bunu yapıyorlar?
Çünkü Taraf gazetesi öyle yazdı da ondan. Çünkü halkla barışmış görünen "enteller" asıllarına rücu ettiler, camiye mescide gene burun kıvırmaya koyuldular.
Şimdi sıra Aksaray Meydanı'nda...
Oranın da çehresi değişecek.
Meydanın görüntüsünü bozan çirkin viyadükler kalkıyor.
Trafik, meydanın güney kısmına (İSKİ tarafına) kaydırılacak, Valide Camii ile Muratpaşa Camii birlikte "mütalaa" edilip trafiğe kapalı geniş bir yaya alanı yaratılacak. Yani Vatan Caddesi'nin girişi de daha geriye atılıyor.
Böylece bölge ulaşımının asıl kavşak noktası da Aksaray'dan Yenikapı'ya aktarılmış olacak.
Bu projede de Büyükşehir Belediyesi'nin oybirliğiyle onayı var. Yani belediye meclisinde AKP ve CHP'li üyeler "hemfikir" olmuşlar, tıpkı Taksim projesinde olduğu gibi.
Fakat kamuoyunda "Tayyip yapıyor" şeklinde algılanacaktır.
O zaman da karşı çıkmak elzemdir!
Fakat nasıl bir kulp takacaklar? Belediye Aksaray'a, yani eski Et Meydanı'na, hani şu ünlü kazanların kaldırılıp indirildiği Yeniçeri Kışlası'nı yeniden yapmak istemiyor ki!
Keşke buna yeltenseydi, o zaman "gericiliğin simgesi hortlatılmak isteniyor" diye uyuzluk çıkarmak çok daha kolaydı. (Elde rölövesi yok abi.)
Yeşil alanlar yokediliyor desek...
Aksaray şimdi maşallah yemyeşil de canım...
Valide Camii'nin Menderes devrinde yola kurban edilmiş, yokolmuş külliyesini yeniden yapmaya da kalkışmamışlar, ne biçim gerici bunlar?
Hay Allah, ne yapsak?
Valide dedikleri sultan, "gerici padişah" Abdülaziz'in annesiydi, acaba oradan tutturabilir miyiz?
Pertevniyal Lisesi'ni de Atatürk Lisesi yapalım mesela.
Evet arkadaşlar söyleyin, ne halt edeceksiniz, neresinden tutup da karşı çıkacaksınız?
Yoksa, Ahmet Altan bir süredir yazmadığı için "gurusuz" kaldınız, bakıp da hizaya gelecek adam kıtlığı mı çekiyorsunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA