Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Boy boyladı, soy soyladı

Hani Birgül Hanım diye birisi "artık saldırıya geçiyoruz" demişti de, biz de "çene yapmanın ötesinde nasıl saldıracaksınız" diye sormuştuk.
Yanıt Devlet Bahçeli'den geldi, "yalnızca çene yaparak..."
Devlet Bey elbette böyle bir şey demedi. Şunları dedi: "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'yi terketmediği takdirde hesabını mutlaka verecektir!"
Ama bizim bildiğimiz, sevmeyen terk edecekti. Başbakan Türkiye'yi seviyor. Sloganı değiştirmekte fayda var, "ya başkanlıktan vazgeç ya terk et."
Parlamenter sistem kalırsa oturabilir yani, bir sakınca yok...
Şunu da dedi: "Başbakanın inandırıcılığı ve güveni kalmamıştır."
Yerel seçimlerde (o tabii "mahalli idareler" diyor), AKP gerileyecek ve önemli oranda oy kaybına uğrayacakmış. 2015 yılında da AKP denilen siyasi partiden eser kalmayacakmış.
"Anayasa Komisyonu'nun dağılmaması için elimizden geleni yaparız" da demiş ama emekli memur gazetesi buna "Anayasa Komisyonu'nu dağıtırız" şeklinde başlık atmış, artık bu kadarcık rezillik de muhalif basında olağandır. (Kimlerle iş yaptığını da görsün.)
AKP eriyip yokolacak, Devlet Bey iktidara gelecek, Erdoğan'ı yağlı kazığa oturtacak.
AKP niçin eriyip yokolacak, hem de iki yıl gibi kısa bir süre içinde?
Bunun böyle olmayacağını en ahmak vatandaş bile görür de görmesine, Devlet Bey bu tür laflarla, bu "söylemle" nereye varmak istiyor?
Hiçbir yere. Bir şey söylemiş olmak için konuşuyor, söyleyebileceği başka bir şey de olmadığı için bunlar çıkıyor ağzından.
Aklı varsa, saçmalamayı bırakıp CHP içindeki faşist hizibi kendine çekmek için uğraşır.
"Sizi yokedecekler, bana katılın" falan der, ne bileyim?
Ama CHP'nin asla sosyaldemokrasiye yatamayacağını da en iyi kendisi bilir.
Bizim naçiz vücutlarımız bir gün elbet toprak olacaktır ama CHP'nin "ruhunda mündemiç" olan faşizm dimdik ayakta kalacaktır.
Dolayısıyla CHP içindeki devletçilerin Devlet'e katılmalarına gerek de yoktur.
Bir ara Devlet Bey "dağlara çıkarız" falan gibi laflar da etmişti...
Acaba "kırlardan şehirlere" doğru bir hareket mi başlatacak da Haymana Ovası üzerinden Ankara'yı teslim alacak?
Hani CHP'nin Antalya'da sabit pazardan başlayıp bütün vatan sathına dalga dalga yayılacak "hemencecik de demokrasi, ille de bilmemne" mitingleri gibi... (Paşalardan biri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılınca o balon da sönüverdi, bunu hiç beklemiyorlardı!)
CHP'ye yüz koltuğun altına düşecek, MHP'ye de elli kişi dolaylarında dönüp dolaşacak milletvekili sayılarıyla nice muhalefet yılları dilerim.
Çene yapmaya gelince... Bunun bir sakıncası yok.
DSP derler bir parti vardı, hatırlayacaksanız, Ecevit'in partisi. Bunun yeni başkanı, seçimden önce "CHP iktidara geleceğimizi anladı da onun için bize saldırıyor" demişti...
Belki ben de sizin iktidara geleceğinizi anladım da onun için eleştiriyorum Devlet Bey.
Fakat bir bakarsınız Osman Pamukoğlu kazanmış, belli mi olur?
Temel'in Fadime'ye sorduğu gibi, o partinin adı neydi yahu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA