Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Osmanlı bayrağı

Bu tür lafları kolay kolay "ağzından kaçırmayacak" kadar kurt bir politikacıdır, birilerinin damarına basmak için mahsus yapıyor. "Üç çocuk" ya da "milli içki ayran" falan derken şimdi de "Osmanlı bayrağı asabilirsiniz"...
Kemalist kesimin elbette tüyleri diken diken oldu. Muhalif gazeteler hemen yaygaraya başladılar. "Madem üç hilalli bayrağı bu kadar seviyor, bizim partiye gelsin" diye zevzeklenen kasaba politikacıları da çıktı, tam da tahmin edileceği şekilde. CHP yetkilileri de Osmanlı düşmanlığından bir kere daha örnekler sergilediler, bekleneceği üzere (yani tuzağa düştüler gene.)
Eğer üç hilalli bayrak suç sayılıyorsa, Milliyetçi Hareket Partisi'nin hemen kapatılması gerekir. Bu suçu kırk dört yıldır işlemektedir.
Eğer bu memlekette orakçekiçli bayrak suç değilse, üç hilalli bayrak da suç değildir.
Çünkü "standart" Türk bayrağının "yerine ikame" edilmemiştir, asıl bayrağımızın "yanısıra" kullanılmaktadır. "Asabilirsiniz" demek, "ötekini ortadan kaldırın" anlamına gelmez.
Aslına bakarsanız, bir "Osmanlı bayrağı" yoktur. Yeşil zemin üzerine üç hilal, eskiden kullandığımız çeşitli flamalardan yalnızca biriydi. Osmanlı devletinin de "simge renkleri" yoktu, Osmanlı hanedanının da... Bunlar "ecnebi" işleridir.
Örneğin Avusturya'da durum nasıldı? Habsburg hanedanının renkleri sarı-siyah, Avusturya'nın renkleri kırmızı-beyazdı. Buna bir de yeşil eklenince ortaya Macar renkleri çıkıyor, bunların hepsi beraber kullanılıyordu.
Tanzimat'tan sonra ortaya "keferenin var, bizim de olsun" özentisiyle kırmızı zeminli bir bayrak çıkmıştır ama bunda da hilal daha kalın ve daha kısa, yıldız da özensiz, çok köşeliydi (sekiz köşeli bile olabiliyordu). Üstelik ay ile yıldız birbirine çok daha yakındı.
Ancak 1936 yılında kesin kurallara bağlanabilmiş, birbirine oranları saptanmış, yani bir standart getirilmiştir. İstanbul Boğazı'na Türk askerinin yaklaşabilmesinin de ancak aynı yıl mümkün olabildiği gibi!
Bu, Türk bayrağıdır. Yani, Türk olmayan azınlık mensuplarının bayrağı değil midir? Niçin bayrağın adı "Türkiye bayrağı" yapılmamıştır?
Eğer bu Türk bayrağıysa, farklı bayraklar kullanan bütün Türk devletlerine protesto notası vermemiz gerekmez mi? Örneğin KKTC niçin bu bayrağı "tersyüz edip" kullanmaktadır?
Haa, demek ki olabiliyor. Bunun suç olmadığını muhalefet de kabul ediyor ama gene de takoz koymaktan kendini alamıyor.
Öte yandan, bayrak kanunu, bayrağın üzerine herhangi bir resim yapıştırılmasını da engelliyor.
Yani, Atatürk resmi bile olsa kanuna aykırı! Ama kimse iplemiyor, çünkü Atatürk deyince herşey mubah sayılıyor. Başbakan da, "kanunu uygulayın" dediği için suçlanıyor, iyi mi?
Sen bugün bayrağa Atatürk resmi yapıştırmakta kendini özgür hissediyorsan, yarın da birisi çıkar Vahdettin resmi yapıştırır. İsteyen Abdülhamit resmi ekler.
Çünkü o bayrak aynı zamanda Abdülhamit'in de bayrağı değil miydi? Hayır diyebilen varsa beri gelsin.
Peki sen asar mısın Ardıç kuşu?
Asmam. Adnan Menderes'i de asmam, Deniz Gezmiş'i de asmam, Osmanlı bayrağı da asmam. Ben assam assam ceketimi askıya asarım. Kimi zaman da surat asarım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA