Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Silivri'ye saldıracaklar!

Başbakan, "Ergenekon meselesinde geri basmış, stop etmiş olmasının" faturasını ödemektedir.
Böyle kurt bir politikacının, örgütün de susup oturacağını, işi bu aşamada bırakacağını sanmış olması şaşırtıcıdır...
Meydanlara adam toplamanın da, seçim kazanmanın da bu konuda çözüm olmadığını bilecek kadar ustadır. Bakalım karşı hamleyi ne zaman ve nasıl yapacaktır?
Hükümeti devirmek için faşistlerle ittifak yapan "liberal enteller" de bu arada umarım baharatçıları dolaşıp uygun yerlerine yakmak için kına arayışına başlamışlardır.
Evet, başbakana düşman kesilen bir meslek büyüğümüzün dediği gibi "bu yaz çok sıcak geçecek"...
Meteoroloji de öyle söylüyor. "Gölgede 45 derecede eylem yapmanın dayanılmaz serinliğini" de kendilerine bırakalım. İşin matrağı, çoluk çocuk sopa yerken enteller güney kıyılarımızda denize girmekte olacaklar.
Bütün göstergeler, Taksim ayaklanmasının "uzun soluklu bir serüvenin ilk perdesi" olduğu yönünde...
Bu oyunda Alman istihbaratının titiz çalışmasını mı takdir edeceğimizi, yoksa provokasyonda yakalanan yabancı ajanları muhalif basının "gözü açılmadık sığırcık yavruları" olarak pazarlamasına mı parmak ısıracağımızı şaşırdık doğrusu...
Birkaç ay önce CHP milletvekili bir hanım "artık saldırıya geçiyoruz" demişti, geçtiler. (Bakalım Kılıçdaroğlu'nu devirip yerine daha sert birini geçirmeyi de başaracaklar mı?)
Şimdi de Silivri'ye doğru yürüyüşe geçecekler.
Silivri'de karar duruşması 5 Ağustos'ta.
Müjdat Gezen'in toplantı yapması için tiyatrosunu açtığı ve kibarca "İşçi Partisi'ne yakınlığıyla bilinen" denilip geçilen bir örgüt, TGB, Silivri'ye saldıracaklarını açık açık söyledi.
"Şimdiye kadarki en büyük çıkarma" yapılacakmış.
Amaç o patırtıda tutukluları, özellikle de Doğu Perinçek'i kurtarmak.
Bu mümkün olamayınca da hiç olmazsa arbede çıkarıp Der Spiegel dergisine bir "Türkçe özel sayı" daha yaptırmak!...
Ha gayret çocuklar, Türkiye'yi iç savaşa sürüklerseniz tekmil kefere basını Türkçe yayınlanacak! Eh bu da bir nevi "milli amâle hizmettir" icabında...
Meselenin Gezi Parkı falan olmadığını, "eylemlerin hükümet devrilip sistem çökene kadar sürdürülmesi gerektiğini" de zaten açık açık tekrarlıyorlar.
Nasıl bir ittifaktır bu?
Türk faşistleri, Alman gizli servisleri, İstanbul sermayesi, liberaller, eşcinseller, Budistler, Kemalistler hepsi birarada.
İyi ama, eylemlere "spor olsun diye" katılan saf ve temiz kerizlerde de "Tayyip giderse kim gelir" korkusu başladı...
Bakalım anayasa yapımını, havaalanı yapımını, köprü yapımını, Kürt barışını engelleyebilecek misiniz çocuklar?
Havaalanı yatarsa Frankfurt Belediyesi size "fahri hemşerilik beratı" verir belki...
Lan oğlum, Alman makamları ödül olarak oturma izni veriyorlarsa ben de düşüneyim! Şimdi ne güzel püfür püfürdür oraları...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA